X
 
 

Лъвчетата Терез и Масуд пътуват към Холандия

8747 1
Лъвчетата Терез и Масуд пътуват към Холандия
Снимка: Hristo Vladev
Лъвчетата Терез и Масуд поеха към спасителния център на международната организация „Четири лапи“ в Холандия.

Това се случва близо половин година, след като бяха спасени от Разградския зоопарк, където бяха стъпкани от по-големите животни, и след множество институционални пречки и протести в тяхна защита.

Последно: Масуд и Терез заминават за Холандия

Лъвчетата Терез и Масуд ще бъдат изпратени утре (30 януари) в спасителен център в Холандия, където ще им бъде оказана необходимата помо...

По едно време бях загубила надежда, че този ден ще дойде, коментира пред bTV Любомила Кривошиева от „Дивите животни“ – организацията, която първа получи сигнал за състоянието на лъвчетата и им се притече на помощ.

Снимка: Христо Владев

Животните, които в последните седмици живееха под карантина в Столичния зоопарк, бяха натоварени на специализирана линейка. По време на пътуването те ще бъдат под наблюдение на ветеринарен лекар от берлинския Институт за изследване на диви и зоопаркови животни и експерт от спасителния център. Очаква се Терез и Масуд да пристигнат в Холандия след два дни.

Борисов обещал лъвчетата да заминат за Холандия, Димов: Няма такава възможност

Десетки протестиращи се събраха пред Министерския съвет заради лъвчетата Масуд и Терез. Поводът е намерението двете лъвчета да бъдат пр...

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално