МС даде на „Автомагистрали“ държавен имот за ремонтна база

335
МС даде на „Автомагистрали“ държавен имот за ремонтна база
Снимка: БГНЕС

Правителството предостави на „Автомагистрали“ ЕАД терен от 2 дка в столичния район „Надежда“. Държавното дружество ще използва имота, който е с отпаднала необходимост за Агенция „Пътна инфраструктура”, за изграждане на ремонтна работилница и гараж.

Капиталът на „Автомагистрали“ ЕАД ще бъде увеличен със стойността на непаричната вноска, представляваща правото на собственост върху имота.

Борисов за кабинета: Станахме женско царство

Премиерът Бойко Борисов поздрави новия министър на труда и социалната политика Зорница Русинова, която взе участие в заседанието на Мин...

Министерският съвет обяви за публична държавна собственост терените, върху които е разположен Информационният център на Министерството на отбраната, и ги предостави за управление на МО. Трите имота са с обща площ от около 3 дка и се намират на ъгъла на улиците „Ген. Гурко“ и „Георги Раковски“ в София.

Кабинетът промени от публична в частна държавна собственост статута на имоти, управлявани от Националната компания „Железопътна инфраструктура“ и Българската агенция по безопасност на храните. Имотът с променен статут, който ползва БАБХ, се намира в Добринище и е с площ 1089 кв. м. Теренът, управляван от НКЖИ, е с площ 271 кв. м и се намира в село Широко поле, община Кърджали. Промяната дава възможност за по-ефективното използване на имотите и извършване на разпоредителни действия, чрез които ще могат да се реализират допълнителни приходи.

Правителството учреди сервитут за срок от 10 години в полза на община Велинград върху поземлени имоти в горски територии – публична държавна собственост, за което общината ще заплати нормативно определените такси и режийни разходи. Терените са с обща площ 8 дка и се намират в землищата на селата Юндола и Света Петка. Те ще бъдат използвани за изграждане и обслужване на водопровод.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com