Музейко тръгва на турне в хипермаркети на Kaufland в страната

3977
Музейко тръгва на турне в хипермаркети на Kaufland в страната
Снимка: Кауфланд

Образователната „зелена“ изложба #ЗаеднодействайСМузейко тръгва на турне в хипермаркети на Kaufland България. В продължение на година тя ще радва жителите и гостите на различни градове в страната. Първа спирка в обиколката й е Пловдив, където от 4 юни деца и родители ще имат възможност да разгледат експозицията, посветена на опазването на околната среда и отговорното потребление на ресурсите.

Модернизират библиотеката в Самоков (СНИМКИ)

Кметът на Самоков Владимир Георгиев и главният библиотекар Албена Ихтиманска се срещнаха с екипа на „Музейко”. Целта н...

#ЗаеднодействайСМузейко включва интерактивни модули на различна тема: „Сортер за рециклиране“, „Осветление“, „Водата у дома“, „Къде отиват играчките?“. Те „разказват“ защо е важно да рециклираме, как водата стига у дома и къде отива след това, как да оптимизираме осветлението, така че крушките да замърсяват по-малко, и какво се случва с играчките, след като ги изхвърлим. Изложбата ще остане в Пловдив до края на септември. Нейните модули могат да бъдат разгледани в хипермаркетите Kaufland на ул. „Брезовско шосе“ 127, бул. „Пещерско шосе“ 36, бул. „Освобождение“ 47 и бул. „Цариградско шосе“ 94.

#ЗаеднодействайСМузейко е първата образователна изложба на детски научен център Музейко, която беше открита извън неговата територия. Това се случи през юни миналата година, когато модулите на експозицията бяха разположени в хипермаркети на Kaufland в София. В продължение на шест месеца те се ротираха между различни обекти на компанията в столицата, след което се събраха за първи път на едно място – в Музейко. След като остана и там шест месеца, сега изложбата започва да пътува из страната, като освен Пловдив, в рамките на година тя ще посети и други градове. 

Музейко продължава гостуването си в Kaufland България

Деца и родители имат възможност да разгледат първата образователна изложба на детски научен център Музейко, открита извън неговата тери...

Проектът #ЗаеднодействайСМузейко е в партньорство с Kaufland България и с подкрепата на Екобулпак България АД,  Булекопак АД, Софийска вода – част от Групата Веолия. Освен образователната изложба, той включва също и онлайн платформа green.muzeiko.bg. Там деца и родители могат да се запознаят с основните теми на изложбата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com