На границата: сто блокирани камиона и никаква информация

15637
На границата: сто блокирани камиона и никаква информация
Снимка: БГНЕС

Около сто камиона има на българо-турската граница. Това каза пред „Фокус” Иван Христов, български шофьор, който е на границата.

„Вече осми ден сме на границата, нямаме никаква информация и никой не ни се обажда. Разбрахме, че сега, че външният министър на Турция щял да заминава за олимпийските игри… И никой нищо не казва. Всички български превозвачи сме отчаяни. От нашата граница минахме към Турция, тук ни взеха документите и не могат да се разберат с нашето министерство за разрешителните”, обясни шофьорът.

Турският външен министър отмени посещението си в България

Турският външен министър Ахмед Давутоглу отмени планираната за 6 и 7 февруари визита в България, съобщава електронното издание Today's ...

Едните казват, че са дали на другите; другите казват, че трябва да ни пуснат и така – държат ни в неведение, посочи Христов. По думите му паркингът е пълен, а негови колеги са отишли от другата страна, за да се опитат да се приберат без камионите, тъй като не всеки може да издържи 7-8 дни в превозното средство.

„Тук сме от сряда, и нямаме информация. Ходим при управителя на митницата, но на него му омръзна да го питаме постоянно. Той каза, като ми се обадят, ви пускаме; като не ми се обадят, няма да ви пускаме и това е”, каза още Христов.

По думите му много от камионите са собственост на превозвачите и шофьорите няма как да ги оставят без надзор. Налага се и да ги припалват от време на време, за да ги поддържат в готовност за тръгване.

Някои превозват дървен материал, има и други стоки. Имаме информация, че от турска страна, техни хладилници, които са били товарени за България, се връщат обратно да си разтоварят зеленчуци, цветя, защото не могат да издържат, посочи българският превозвач.

Папазов: Без двустранен протокол няма как да се разреши проблемът с превозвачите

Работим по единна позиция на държавата и бизнеса с цел да защитим интересите на българските международни превозвачи. Това заяви транспо...

Според него има стока, която като стои още няколко дни, може и да мухляса. „Притесняваме се, че може да не ни платят и курсовете, никой не ни дава никакви гаранции. Никой не идва тук”, каза още Христов.

Снимка: архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com