Националният химн стартира митингът на БСП по случай Първи май

28142
Националният химн стартира митингът на БСП по случай Първи май
Снимка: БГНЕС

С химна на България започна първомайският митинг на социалистите на площад "Народно събрание" в столицата, предаде БГНЕС.

Стотици са се събрали и около храм "Св. Александър Невски". Граждани развяват българското знаме, както и това на Европа. Лидерът на БСП Сергей Станишев поздрави събралите се граждани. Слово произнесе и Илияна Йотова, кандидат за евродепутат, както и енергийният министър Драгомир Стойнев.

100 000 души се включиха в първомайските демонстрации в Москва

Повече от 100 000 души се включиха в първомайските демонстрации на синдикатите в центъра на Москва, съобщиха от руското Министерство на...

Вашата подкрепа ни дава сили да вървим напред. Отговорност, държавност, развитие, това са думите, които характеризират пътя, по който ще изведем страната от дупката, която ни остави ГЕРБ.

Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев в словото си на митинга на социалистите пред НС, предаде репортер на БГНЕС.

Сегашната опозиция ГЕРБ на два пъти се отказват от властта. Веднъж избягаха, втория път върнаха мандата, защото са некадърни. Те знаят какво оставиха - една съсипана икономика, допълни Стойнев. Той каза, че правителството изпълнява обещанията на партията. "Наляхме милиони в икономиката и се борим за дълготрайни работни места. България вече не е разграден двор, тук трябва да се спазва законът и да се уважават българските институции и който не го прави, ще си носи последствията, повиши тон Стойнев.

След 10 г. управление на десните, дали Европа е по-солидарна, дали има индустриална политика? Няма, няма. Провал е Европа за момента, каза още Стойнев.

БСП не забравя 1 май и готви митинг в столицата

На 1 май, от 11:00 часа, на площад "Народно събрание" в столицата ще се отбележи Деня на труда и на международната работническа солид...

Преди него кандидатът за евродепутат Илияна Йотова откри първомайския митинг на БСП на площад "Народно събрание".

Около 20 000 хиляди привърженици на левицата от цялата страна се събраха на традиционния митинг по случай 1 май – Ден на труда, уточняват от БСП. На митинга присъстват лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев, председателят на НС Михаил Миков, министри, народни представители от ПГ на КБ, кандидати за евродепутати от листата на Коалиция за България. Присъстващите привърженици на партията са издигнали плакати с лозунга на предизборната кампания на Коалиция за България "За справедлива България, за социална Европа", както и "Аз мога, аз вярвам, аз знам", "Действие, съдействие, въздействие". Симпатизантка на левицата подари на лидера на БСП Сергей Станишев пита.

След първомайския митинг ще се проведе традиционното шествие, което ще премине от площад "Александър Невски" по улица "Оборище", булевардите "Васил Левски" и "Цар Освободител" до Лятната естрада на Борисовата градина, където ще се проведе празника на вестник "Дума" и на левия печат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com