Над 10% от катастрофите са причинени от млади шофьори

5663
Над 10% от катастрофите са причинени от млади шофьори
Снимка: БГНЕС

5460 са катастрофите за първите 9 месеца от годината, като 516 от тях са предизвикани от шофьори със стаж до 3 години, информира Topnovini.bg. При 32 от инцидентите е установено, че водачите са употребили алкохол или наркотици. Тази статистика оповести полицейският инспектор Мария Ботева от отдел “Пътна полиция” при ГД “Национална полиция”.

От полицията са установили, че най-рискова е първата година зад волана. Това, според тях, се дължи не грешната преценка на младите шофьори и самоувереността, която придобиват след като вземат книжка. При евентуална рискова ситуация обаче се оказва, че повечето от тях не могат да реагират адекватно, обясни инспектор Ботева.

Дете и мотоциклетист загинаха при тежки катастрофи в страната

Дете на 11 години загина тази нощ при пътен инцидент по пътя Русе-Бяла. Автомобилът, управляван от 36-годишен мъж, напуснал пътното пла...

Тази година Министерството на вътрешните работи се включи в кампанията „Алкохолът е лош шофьор“, която е насочена основно към младите шофьори. Посланието ще се разпространява по нетрадиционен начин, чрез изписването му на паркоместа в големи търговско-развлекателни центрове.

На различни места в столицата ще се раздават и специални очила, през които хората могат сами да се уверят за ефекта от употребата на алкохол зад волана.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество