Над 21 хил. лв. дариха клиентите на Kaufland за програма „Топъл обяд“ на БЧК

1137
Над 21 хил. лв. дариха клиентите на Kaufland за програма „Топъл обяд“ на БЧК
Снимка: Kaufland

Kaufland България се включва за поредна година с принос в дарителската програма „Топъл обяд“ на БЧК. Клиентите на търговската верига от цялата страна набраха над 21 хил. лв. в тазгодишната кампания. С тези средства Българският Червен кръст ще осигури безплатна топла храна за деца в неравностойно положение.

Инициативата се проведе от 11 септември до 29 октомври 2023 г. във всички хипермаркети на Kaufland в страната, където клиентите имаха възможност да даряват в специално поставените дарителски кутии. Градовете с най-много дарени средства в тазгодишното издание са София, Плевен, Пловдив, Варна, Велико Търново и Благоевград. Важно участие имат и клиентите на компанията в Бургас и Кърджали.

Благодарение на програмата на БЧК  „Топъл обяд“ 1800 деца в неравностойно положение от цялата страна ще получават безплатен обяд в училище тази учебна година.  За голям брой деца от уязвимите групи това е значима мярка срещу отпадането от училище. Програмата посреща нуждите на сираци, полусираци, деца от многодетни семейства или с трайно безработни родители.  

Общата сума, дарена от началото на съвместното сътрудничество на Kaufland България с БЧК по програмата, е над 500 хил. лева. Най-голямата търговска верига у нас е сред основните партньори на БЧК вече 14 години, а програмата „Топъл обяд“ е една от най-устойчивите програми на организацията, която се осъществява вече 20 години. 

До момента приблизително 24 000 деца са подпомогнати от програма "Топъл обяд" на БЧК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com