Най-важните новини за деня: 6 април, 2024 г.

6702
Най-важните новини за деня: 6 април, 2024 г.
Снимка: Getty Images

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 06 април.

СНИМКИ: ЗАЕДНО - ГЛАВНИЯТ СЕКРЕТАР НА МВР, БОЙКО РАШКОВ И ОБВИНЕНИ ЗА КОНТРАБАНДА

Скандалът около оставката на главния секретар на МВР Живко Коцев и оттеглянето ѝ от него с твърдения, че е бил поставен под натиск на високо ниво от прокуратурата става все по-голям. Причината - трупащи се данни, че Коцев има за какво да отговаря и да обяснява - така, както и най-високото ниво на държавното обвинение.

ПРОКУРАТУРАТА ЩЕ ПОИСКА ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА ДИРЕКТОРА НА АГЕНЦИЯ "МИТНИЦИ“

Софийската градска прокуратура ще поиска от съда да наложи най-тежката мярка "постоянен арест" за четиримата обвиняеми за участие в престъпна група, задържани след акция на Комисията за противодействие на корупцията и Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС), съобщиха от прокуратурата. Искането ще бъде внесено днес, 6 април.

НА ФОНА НА БОЛЕЗНЕНИЯ УДАР ПО ВОЕННИТЕ Ѝ САМОЛЕТИ, РУСИЯ НАЛАГА РЕЛИГИОЗЕН ФАНАТИЗЪМ (ВИДЕО)

Сателитни снимки от 4 април показват, че в руската ВВС база "Енгелс" е имало 3 стратегически бомбардировача Ту-160, 5 стратегически бомбардировача Ту-95, военнотранспортен Ил-76, както и Ту-22. В руската ВВС база в Ейск е имало 10 тренировъчни и бойни реактивни Л-39 "Албатрос", 5 военно-транспортни Ан-26, 1 военнотранспортен Ан-74, 1 военнотранспортен Ан-12, 4 изтребителя от IV-то поколение Су-27, 4 щурмови изтребителя Су-25, един Су-30, както и няколко военни хеликоптера Ка-52 "Алигатор" и Ми-8. А в руската база в Морозовск е имало 29 изтребител-бомбардировача, предимно Су-34: Поразени стратегически бомбардировачи, изгорели Су-25: Щетите по 3 руски военни летища според ГУР

ОРЪЖИЕТО НА ПУТИН В ГАГАУЗИЯ ИЗПОЛЗВА И БЪЛГАРИ В ЗАПЛАХА ЗА СЕПАРАТИЗЪМ (ВИДЕО)

Обект по наказателно дело в Молдова и потенциален обвиняем, губернаторът на Гагаузия Евгения Гуцул отправи заплаха, че областта ще се отдели от Молдова, ако Молдова поиска да се обедини с Румъния: Губернаторът на Гагаузия отиде при Путин, той обеща подкрепа срещу Молдова (СНИМКИ)

ИРАНСКИ УДАРИ СРЕЩУ ИЗРАЕЛ? САЩ СА В ПОВИШЕНА ГОТОВНОСТ

САЩ са в повишена готовност и се подготвят за възможна атака от страна на Иран, насочена срещу израелски или американски обекти в региона в отговор на удара на Израел срещу иранското посолство в Сирия. Това каза американски официален представител, цитиран от Ройтерс.

УСПЯ ЛИ РУСИЯ ДА ВЪЗСТАНОВИ АРМИЯТА СИ СЛЕД ОГРОМНИТЕ ЗАГУБИ В УКРАЙНА: ЕТО КАРТИНАТА

Русия е успяла да възстанови въоръжените си сили след огромните загуби, понесени в Украйна - това наскоро заяви заместник-държавният секретар на САЩ Кърт Кембъл. Доколко това е така коментират украинският офицер от запаса с позивна Tatarigami_UA и групата OSINT-анализатори Frontelligence Insight. (Припомняме, че преди дни Кембъл на събитие, организирано от Центъра за нова американска сигурност, заяви: "Оценихме през последните няколко месеца, че Русия почти напълно се е възстановила във военно отношение.")

НЕОЧАКВАН ПРОБЛЕМ ЗА ПУТИН: ИДИЛ СЕ ОБИДИХА, ЧЕ НЕ ГИ БРОЯТ ЗА АТАКАТА В МОСКВА

Преди дни руският диктатор Владимир Путин коментира терористичната атака в "Крокус Сити Хол" с думите "Руската федерация не може да бъде мишена на терористични атаки от ислямски фундаменталисти". Така той отхвърли като несериозно признанието на "Ислямска държава", че стои зад нападението, проправяйки собствената си теза, че за всичко е виновна единствено Украйна и, разбира се, Запада, който я направлявал. Всъщност обаче Русия съвсем не се свени да използва ръцете на ислямистките екстремистки групировки и това може да бъде потвърдено от "Хамас" - така коментира изявлението на кремълския диктатор руският социолог и блогър Игор Ейдман.

CHALLENGER 3: ЗАЩО ТОВА Е НАЙ-ЧАКАНИЯТ ТАНК НА ОСТРОВА? (ВИДЕО)

Британската армия е изправена пред значителни предизвикателства с намаляващия си ресурс, пише The National Interest. Нейните Сухопътни сили са на историческо дъно, разчитайки на остарелите танкове Challenger 2.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

За поредна година Кока-Кола ХБК България стартира своята лятна стажантска програма

Над 100 младежи изследват бъдещето на природата във финалния семестър на Panda Labs нa WWF и Kaufland

Светлозар Желев: Нерде Ямбол, нерде Стамбул (ВИДЕО)

Времето утре - 30 април 2024 г.

Ръководството на АПИ с ново попълнение

Ето кога трябва да е готов Терминал 3 на Летище София

Сериозен ръст на пътуванията на българите в чужбина през март

Проверяваме онлайн къде гласуваме на 9 юни

Магистрати, полицаи, адвокати: Преди 2 години ГДБОП е дала в прокуратурата имена от групата на Нотариуса

Вход свободен в Националния военноисторически музей по случай 6 май

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com