Най-важните новини за деня: 9 април 2024 г.

1682
Най-важните новини за деня: 9 април 2024 г.
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 9 април 2024 г.

БЪЛГАРИЯ ИМА НОВО ПРАВИТЕЛСТВО, КАБИНЕТЪТ "ГЛАВЧЕВ" ПОЛОЖИ КЛЕТВА (ВИДЕО)

Служебният кабинет на Димитър Главчев официално положи клетва. Това е 103-тото правителство на България и деветото служебно.

ИМА ПРОМЯНА В СЛУЖЕБНИЯ КАБИНЕТ: РАДЕВ РАЗПИСА УКАЗИ

Прзидентът Румен Радев издаде указа за назначаване на служебно правителство на Република България в състав, предложен от определения за министър-председател Димитър Главчев.

ГЛАВЧЕВ КЪМ ДЕНКОВ: НЕ МОЖЕ ДЪРЖАВАТА ДА БЪДЕ ЗАЛОЖНИК НА ПАРТИЙНИ АМБИЦИИ (СНИМКИ И ВИДЕО)

"Съзнавам и сложността на прехода във властта. Трябва да бъдем гарант за стабилност. Не може властта да бъде заложник на партийни амбиции и желания. Искам отсега да заявя - няма да се поддам на провокации и няма да позволя да бъда въвлечен в предизборни страсти и лични амбиции".

ГЕРБ И ДПС ЩЕ УПРАВЛЯВАТ С ОЩЕ ЕДНА ПАРТИЯ: ДЖЕМА ГРОЗДАНОВА В СТУДИО ACTUALNO (ВИДЕО)

ГЕРБ-СДС са имали стратегия още от самото начало на кабинета "Денков" да извадят от играта ПП-ДБ. Това се разбра от думите на бившия депутат от ГЕРБ и съучредител на "Републиканци за България" Джема Грозданова в Студио Actualno.

КАКВО МИСЛИТЕ ЗА СЛУЖЕБНИЯ КАБИНЕТ: ACTUALNO.COM СЪБРА ВАШИТЕ МНЕНИЯ (ВИДЕО)

Служебният кабинет на Димитър Главчев встъпи в длъжност днес, 9-ти април. Служебните министри положиха клетва пред Народното събрание и официално станаха 103-тото правителство на България и 9-тото служебно. ОЩЕ: България има ново правителство, кабинетът "Главчев" положи клетва (ВИДЕО)

ПП-ДБ МОГАТ ДА СТАНАТ ТРЕТА ИЛИ ЧЕТВЪРТА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА: ГОВОРИ НИКОЛАЙ НЕНЧЕВ (ВИДЕО)

ПП-ДБ могат да станат трета или дори четвърта политическа сила на предсрочните парламентарни избори. Това каза в “Студио Actualno“ бившият министър на отбраната в правителството на ГЕРБ и Реформаторския блок Николай Ненчев:

СДЕЛКАТА ЗА ДА СЕ СПАСИ ГЛАВНИЯТ СЕКРЕТАР НА МВР: ГОВОРИ АДВОКАТЪТ НА ПЕТЯ БАНКОВА

Мисля, че премиерът в оставка акад. Николай Денков много се заблуждава за натиск от системата върху главния секретар на МВР Живко Коцев. Той е говорил, но притиснат от външни обстоятелства – вероятно е осъзнал, че няма как да не бъде разкрита връзката му с арестуваните по обвинение за организирана престъпна група Марин и Стефан Димитрови. Това заяви Людмил Рангелов, адвокат на арестувания директор на Агенция "Митници" Петя Банкова: СНИМКИ: Заедно - главният секретар на МВР, Бойко Рашков и обвинени за контрабанда

"НЯМА ДА РАЗБЕРАТ ДАЛИ НЕ ЯДАТ ТВОЕТО МЕСО": СИГНАЛЪТ НА МАРИН ДИМИТРОВ ДО БОЙКО РАШКОВ

В края на миналата седмица Софийският градски съд потвърди мярката за неотклонение на обвиняемите за организирана престъпна група за контрабанда и подкупи на директора на Агенция "Митници" Петя Банкова, Марин Димитров и синът му Стефан Димитров.

БИЛО НА РАФТА В СЪДА: НАМЕРИХА ИЗГУБЕНО ДЕЛО, СВЪРЗАНО С НОТАРИУСА

Намерено е изгубено дело, свързано с Мартин Божанов - Нотариуса. Това стана ясно от думите на Теодора Точкова от Инспектората към ВСС пред комисията за дейността на Нотариуса. 

РАЗМИГ ЧАКЪРЯН-АМИ КУПУВА УДАРНО ИМОТИ ДО ГКПП КАПИТАН АНДРЕЕВО

Връзка между Размиг Чакърян - известен с прякора Ами, и арестувания за контрабанда Стефан Димитров като част от случая с директорката на Агенция "Митници" Петя Банкова и по-големия скандал с главния секретар на МВР Живко Коцев откри сайтът за разследваща журналистика Bird.bg.

ВАС ОТМЕНИ СЪДЕБНОТО РЕШЕНИЕ, ВРЪЩАЩО "ЕВРОЛАБ" НА "КАПИТАН АНДРЕЕВО"

Върховният административен съд отмени като неправилно решение на Административен съд София, с което фитосанитарният контрол на граничен пункт "Капитан Андреево" се връща в ръцете на частната компания "Евролаб 2011".

НАЙ-ГЛУПАВАТА РУСКА ТАКТИКА: РУСКИ ВОЕННИ БЛОГЪРИ Я ОБСЪЖДАТ И КРИТИКУВАТ (ВИДЕО)

Руски военни блогъри все повече обсъждат и критикуват тактиката руската пехота да се превозва с бронирани превозни средства, като руските войници се качват и возят на покрива на превозното средство. Така обаче войниците стават много уязвими за удари с дронове – вече има безброй видеокадри, показващи как украинците приемат този подарък и елиминират множество руски войници в различни сектори на фронта, заедно с техниката: Русия губи още и още бронирана техника, намериха се нови 1 млн. снаряда за Украйна (ВИДЕО)

БЕЗ ТОК: РУСИЯ СМЕНИ ТАКТИКАТА ЗА НАЙ-СУРОВИТЕ АТАКИ СРЕЩУ УКРАЙНА

Русия промени тактиката си, когато атакува енергийната инфраструктура на Украйна: сега тя използва прецизни ракети, за да унищожи електроцентрали в райони, далеч от столицата Киев и по-малко защитени от ПВО. В резултат на това съществува риск някои от засегнатите съоръжения да не бъдат напълно възстановени до следващата зима.

УКРАЙНА НАМЕРИ АХИЛЕСОВАТА ПЕТА НА РУСИЯ: ПУТИН МНОГО ЩЕ ГО ЗАБОЛИ

С атаките си с дронове срещу петролните рафинерии на руска територия Украйна намери ахилесовата пета на Москва. Тези вече регулярни атаки извадиха от строя около 15% от петролния капацитет на Русия и доведоха до повишаване на цените на бензина в Руската федерация.

ТЕРОРИЗМЪТ И ОЛИМПИАДАТА В ПАРИЖ: КИТАЙСКИ АНАЛИЗ

 

Наскоро Франция публично заяви, че поради нарастващите напоследък рискове от терористични атаки на територията на страната е поискала от съюзниците си да изпратят подкрепления, за да гарантират сигурността на Олимпийските игри в Париж. Говорим не само за полицията, но и за военни, пише в материал на китайското издание "Хуанцю шибао".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

За поредна година Кока-Кола ХБК България стартира своята лятна стажантска програма

Над 100 младежи изследват бъдещето на природата във финалния семестър на Panda Labs нa WWF и Kaufland

Светлозар Желев: Нерде Ямбол, нерде Стамбул (ВИДЕО)

Времето утре - 30 април 2024 г.

Ръководството на АПИ с ново попълнение

Ето кога трябва да е готов Терминал 3 на Летище София

Сериозен ръст на пътуванията на българите в чужбина през март

Проверяваме онлайн къде гласуваме на 9 юни

Магистрати, полицаи, адвокати: Преди 2 години ГДБОП е дала в прокуратурата имена от групата на Нотариуса

Вход свободен в Националния военноисторически музей по случай 6 май

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com