Най-важното за деня, 08 ноември 2022 г.

3344
Най-важното за деня, 08 ноември 2022 г.
Снимка: iStock/Guliver

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 8 ноември.

ПОЛИЦАЙ ЗАГИНА ПРИ ПРЕСТРЕЛКА КРАЙ ЕЛХОВО

Полицай е убит при престрелка в района на Елхово, в близост до границата ни с Турция, съобщи Нова телевизия. Стрелбата между неизвестни извършители и пограничен патрул е станала в гориста местност в нощта срещу вторник.

ВОЕННИЯТ МИНИСТЪР: УБИЙСТВОТО НА ГРАНИЧНИЯ ПОЛИЦАИ Е КРИМИНАЛЕН СЛУЧАЙ, СВЪРЗАН С КАНАЛДЖИИ

Лично мнението на служебния военен министър Димитър Стоянов убийството на граничния полицаи край Елхово е криминален случай, свързан с каналджии. Около 200 военни има на границата с Турция, уточни той пред bTV. 

ДЕМЕРДЖИЕВ: ВЪОРЪЖАВАМЕ ГРАНИЧНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ С ДЪЛГО ОРЪЖИЕ

Патрулите по границата ще бъдат въоръжени с дълго оръжие и ще стрелят при всяко съмнение за безопасността им. Това каза на брифинг министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ, ЛОШИ ПЪТИЩА, НЕОПИТНОСТ - ТРАГЕДИИТЕ СТАВАТ "НОВОТО НОРМАЛНО" (ВИДЕО)

През последните месеци неизбежни новини станаха починалите по пътя водачи и пешеходци. Заради несъобразена скорост, лоши пътища и неопитност от страна на шофьорите сякаш превърнаха трагедиите в ежедневие. 

БИТОВИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ДА КУПУВАТ ТОК ОТ РЕГУЛИРАНИЯ ПАЗАР

С огромно мнозинство Народното събрание прие проект на решение за оставане на битовите крайни клиенти на електроенергия на регулиран пазар. Вносители на проекторешението са депутати от ГЕРБ-СДС.

ПЪРВАТА СРЕЩА МЕЖДУ ГЕРБ И ПП: БЕЗ НАПРАЗНИ НАДЕЖДИ ЗА ПОДКРЕПА

Без напразни надежди за подкрепа на правителство протече първата среща между ГЕРБ- СДС и "Продължаваме промяната". От страна на ГЕРБ-СДС присъства председателят на парламентарната група Десислава Атанасова, Кирил Ананиев, Деница Сачева, Делян Добрев и други. От страна на "продължаваме промяната" на срещата бяха двамата съпредседатели Кирил Петков и Асен Василев, председателят на парламентарната група Андрей Гюров и Даниел Лорер. 

БОРИСОВ ЗАГОВОРИ ЗА ПРАВИТЕЛСТВО ПО ПОЛИТИКИ (ВИДЕО)

Не се занимавайте с кой мандат, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на пресконференция по повод евентуален кабинет. По думите му, ако се нормализират отношенията между партиите, ще се стигне до правителство по политики.

РУСИЯ САНКЦИОНИРА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ БЪЛГАРСКИ ОРЪЖЕЙНИ КОМПАНИИ

Изпълнявайки указ на Путин от 3 май, руското правителство наложи контрасанкции на 74 юридически лица като с тези компании руската страна обяви, че занапред няма да работи. Това съобщи ТАСС, цитирайки постановление на правителството на Руската федерация.

УКРАЙНА ВЯРВА, ЧЕ РУСИЯ Е НА МИНИМУМ С ВИСОКОТОЧНИТЕ РАКЕТИ. ГОВОРИЛ ЛИ Е ПРИГОЖИН СРЕЩУ ПУТИН?

Русия вече е на практика изчерпала арсенала си от високоточни ракети и има такива загуби на военна техника в рамките на ВВС, че не може да ги компенсира предвид опитите на руското военно командване да налага системен натиск за разрушаване на критична (енергийна) инфраструктура в Украйна. Това е едно от основните заключения в дневния доклад на американския мозъчен тръст Институт за изучаване на войната (ISW).

ЕКСПЕРТИ АЛАРМИРАТ: РУСКАТА АВИАЦИЯ МОЖЕ ДА СЪКРУШИ УКРАЙНА, АКО ЗАПАДЪТ НЕ СЕ НАМЕСИ

Руските военновъздушни сили могат да победят Украйна, ако Западът не достави системи за противовъздушна отбрана и изтребители на Киев, предупреждават водещи военни анализатори на страниците на The Telegraph.

BLOOMBERG: САЩ ТИХОМЪЛКОМ СА ПОИСКАЛИ ОТ ГОЛЕМИТЕ БАНКИ ДА ПРОДЪЛЖАТ БИЗНЕСА С НЯКОИ РУСКИ ФИРМИ

Министерствата на финансите и на външните работи на САЩ тихомълком са призовали големите банки да продължат да работят с някои стратегически руски фирми, съобщи Bloomberg, позовавайки се на неназовани източници, запознати с въпроса.

КИТАЙСКИ АНАЛИЗ: ЕВРОПА СПАСИ ИКОНОМИКАТА НА САЩ И СЕГА СИ ПЛАЩА ЗА ТОВА

На 31 октомври президентът на САЩ Джо Байдън предупреди за налагането на данък „неочаквани печалби“ на американските петролни компании, ако не използват високите си приходи за увеличаване на производството на горива и понижаване на цените. Редица глобални енергийни гиганти току-що публикуваха нови тримесечни отчети, оповестявайки рекордни печалби. ExxonMobil направи 19 милиарда долара само за три месеца, близо до нетния доход на Apple от 20,7 милиарда долара за същия период. Съединените щати се възползваха от украинската криза, за да принудят европейските страни да наложат санкции на Москва, пише приближеното до комунистическата партия в Китай издание Huanqiu shibao.

НАД 200 ИРАНСКИ ДЕПУТАТИ ПОИСКАХА СМЪРТНИ ПРИСЪДИ ЗА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ

Група от 227 депутати в иранския парламент призова съдебната власт да издаде смъртни присъди за хората, арестувани по време на антиправителствените протести. Това съобщи базираната във Великобритания телевизия Iran International, излъчваща на персийски език.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 22 май 2024 г. (сряда)

"Ходете на лекар": Елисавета Белобрадова открила, че има тумор в гърлото

Най-важните новини за деня: 21 май 2024 г.

Ограничават движението в тунела "Мало Бучино" на магистрала "Струма"

Депутатите приеха оставката на на зам.-председателя на КФН

Въпреки че вече е факт: Парламентът задължи НОИ да увеличи пенсиите с 11%

Руснаци с българско гражданство и "Лукойл": Депутат сочи заобикаляне на закона

Времето утре - 22 май 2024 г.

Завърши новият випуск на „Пчеларския университет“, подкрепен от Kaufland България

Експерт: Енергийно бедните в България ще са около 2 млн. души

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com