НАПГ и А1 организираха пролетен лагер за 20 младежи от приемни семейства

1581
НАПГ и А1 организираха пролетен лагер за 20 младежи от приемни семейства
Снимка: А1

След двегодишно прекъсване заради COVID-19 А1 и Националната асоциация за приемна грижа (НАПГ) проведоха традиционния пролетен лагер за младежи от приемни семейства. В събитието участваха 20 младежи от 14 до 18 годишна възраст от различни региони в страната. Лагерът се проведе в Националния STEM център в София.

Лагерът „Споделяме заедно“ бе посветен на личната история на младежите, както и на привързаността, принадлежността и връзката с другите. Пролетното събиране за ученици от приемни семейства е част от дългогодишната подкрепа на А1 за каузата на приемната грижа и инициативите на НАПГ. Водещи на лагера бяха Сами Исониеми, полицай, отраснал в приемна грижа във Финландия, и Хава Билен, българка, едно от първите деца в приемни семейства у нас.

Комуникационната стратегия на А1 за лансиране на 5G ULTRA спечели злато на BAAwards’21-22

Кампанията за лансиране на 5G ULTRA от А1 спечели първо място в категорията „Нова услуга“ на Седмите годишни награди на Бъл...

В рамките на престоя си в София младите хора посетиха централния офис на А1 България и под формата на дискусия с Петя Николова, старши експерт в направление „Човешки ресурси“, обсъдиха своите житейски планове, бъдещите си професионални намерения и получиха ценни съвети. Учениците от приемни семейства участваха активно в разговора за това как личностните качества могат да се превърнат в устойчиви силни страни и да подпомогнат реализацията в професията.

Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“ в А1 България, коментира: „Кариерното ориентиране на младежите в тийнейджърска възраст е тема, която често остава пренебрегната. За децата от приемни семейства напътствията и съветите, които нашите колеги от „Човешки ресурси“ предоставят, са още по-ценни, за да могат те да се развият като пълноценни членове на обществото, с увереност и самочувствие в своите знания и способности. Каузата на приемната грижа е много важна за А1 и неслучайно я подкрепяме вече над 10 години, защото вярваме в правото на спокойно детство и светло бъдеще за всички деца.“

„Ние, в Националната асоциация за приемна грижа, вече 13 години вярваме, че подкрепата в младите хора от приемни семейства, е ключова за формирането им като личности. Благодаря на А1, че повече от 10 години ни помага да поддържаме постоянна връзка с децата, с техните приемни родители, и да им помагаме да са по-успешни“, коментира Мирослав Долапчиев, председател на НАПГ.

В разговора с представителите на А1 участниците в лагера зададоха и въпросите си по важни теми като как се търси работа, как се намира подходящата работна позиция. Получиха ценни съвети как да се държат в екип, как да развиват отношенията с колеги, включително как да бъдат лидери. Сред засегнатите в дискусията въпроси имаше също и такива, свързани с предизвикателствата и как да се справят със срама, с неудобството и със слабостите си в училище, както и как да спечелят на своя страна повече приятели.

Решение на А1 от „Интернет на нещата“ дигитализира разделното събиране на отпадъци във Велико Търново

А1 внедри облачна високотехнологична система за интелигентно сметосъбиране на отпадъците от разделно събиране във Велико Търново. С пом...

В рамките на посещението си младежите успяха да се возят за първи път в метрото на София и да се разходят в столицата, благодарение на предоставените от Столична община карти за достъп до градския транспорт, да гледат постановка в Народен театър „Иван Вазов“, да играят боулинг и да посетят „Музейко“.

Инициативите на НАПГ, които А1 подкрепя, са насочени към осигуряването на позитивна семейна среда за повече деца в страната. Инвестицията на А1 за каузата на приемната грижа у нас за последните 10 години под различни форми на финансиране надвишава половин милион лева. Компанията осигурява образователни пособия за учениците от приемни семейства, а по-големите от тях получават кариерно консултиране за младежи. През последните години бяха организирани специални вечери за абитуриентите от приемни семейства, церемонии за принос в приемната грижа и годишни срещи на приемните родители.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...