Нейнски дава съвети за Шенген

4988
Нейнски дава съвети за Шенген
Отговорът е силна дипломация и политика, смята евродепутатът

Холандия е говорител на съмненията в ЕС спрямо България и Румъния, които са базирани върху недостига на доверие по отношение на способността ни за справяне с престъпността и корупцията, коментира в предаването "Преди всички" по БНР евродепутатът от ЕНП Надежда Нейнски. Според нея отговорът ни на тези съмнения е много активна дипломация и много сериозна политика и вътре в страната.

Тази ефективност трябва да бъде доказана и след това да бъде достатъчно популяризирана в ЕС. Но да твърдим, че нямаме проблем, при положение, че хората и в страната го виждат по отношение на престъпността и корупцията, означава да си заровим главата в пясъка и да искаме да се случи чудо, коментира Нейнски.

Бойко: Европа, спете спокойно

Премиерът Бойко Борисов увери европейците, че могат да спят спокойно. "Шенгенските граници се пазят по най-добрия начин. България е из...

Когато говорим за излизане от кризата, което е базирано на взаимно доверие между страните-членки не само по отношение на националните им политики, но и по отношение на общата политика, доверието се базира върху определена предсказуемост на процесите и на действията на партньорите. За съжаление, България излъчва сигнали за непредсказуемост. Много често се поема една политика, а след това се отмятаме, посочи още евродепутатът. Тя добави, че снощният Европейски съвет е бил първият некризисен, в който се е говорило за стратегии за преодоляване на безработицата и за акцента, който да се постави върху малките и средни предприятия, върху иновациите, върху създаването на високоскоростен интернет в ЕС на достъпни цени. Всичките тези неща показват едно възобновено самочувствие на ЕС на много ключов фактор в световната икономика, смята Нейнски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com