Няма да има съкращения в "Български пощи"

22222
Няма да има съкращения в "Български пощи"
Снимка: БГНЕС

Съкращения до края на тази година в „Български пощи” няма да има. Ще бъдат пенсионирани към 150-200 души заявили, че искат да се пенсионират”. Това обясни председателят на Синдикална федерация на съобщенията към КНСБ Георги Бочев, цитиран от агенция „Фокус”.

Той коментира и колективният трудов договор в „Български пощи” за периода 2014-2016 година, който бе подписан във вторник.

От 7 май пенсиите ще се получават във всяка поща

От 7 май пенсионерите ще могат да си получават пенсията не само в кварталната пощенска станция, а във всяко населено място. Това каза...

В КТД е договорено увеличаване на платения годишен отпуск на 24 дни, вместо 20, както е по Кодекса на труда. За трудоустроените, платеният годишен отпуск се увеличава на 28 дни. Сумата, която служителите получават с ваучери ще бъде увеличена на 60 лв. от 1 юли.

По отношение на обезщетенията на работещите, които под една или друга причина ще трябва да напуснат „Български пощи”, Бочев допълни, че в КТД е договорено според трудовия стаж, ако той е до 5 години, работникът да получи обезщетения в размер 4 пъти от брутната си работна заплата.

Съответно, при 5 до 10 години трудов стаж – 6 брутни работни заплати, от 10 до 20 години трудов стаж – 8 заплати, от 20 до 30 години трудов стаж – 10 кратен размер, а за хора работили в системата над 30 години 12-кратен размер.

Бочев уточни, че „Български пощи” са най-феминизираният сектор в България - с 81% жени, но се оплака от средната заплата в пощите, която в момента е 521 лева.

Български пощи стъпва на куриерския пазар

Български пощи влиза в силно конкурентния пазар на куриерски услуги, на който действат над 100 оператори, с амбицията да бъде един от л...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com