Няма да се съкращават редови полицаи, казват от синдиката на МВР

23340
Няма да се съкращават редови полицаи, казват от синдиката на МВР
Снимка: БГНЕС

Няма да има съкращение на редови полицаи. Това заяви заместник-председателят на синдиката на МВР Илия Кузманов в сутрешния блок на bTV.

В МВР се готви 10% съкращение на служители, но то ще засегне служителите с помощна дейност, каза още Кузманов. Служителите на ведомството са около 54 000, което означава, че оптимизацията ще засегне близо 5 400 души. По думите на Кузманов ще има съкращения огняри, работници в столови, диспечери, системни оператори. Те няма да засегнат полицаите, които са около 27 000 души, категоричен бе синдикалистът.

Полицаи на протест срещу рокади в СДВР

Полицаи от районни управления в столицата излязоха пред сградите на районните управления в знак на недоволство срещу планирани рокади....

Според Илия Кузманов готвените съкращения в МВР „не дават особени възможности за протест на синдикатите”, които имат контролна функция в процеса съгласно колективния трудов договор.

Той не отрече информацията, че съкращенията ще засегнат предимно служители на трудови договори, а не такива, назначени по Закона за държавния служител, което означава, че оптимизация в администрацията практически няма да има.

„В някои дирекции администрацията е около 40%. При положение, че при двама души на улицата се пада по един в администрацията, това е неразумно раздуване”, подчерта Илия Кузманов. Той обаче допълни, че засега „нито данни, нито намерение” за съкращения в администрацията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com