Новините: Най-важното от деня, 7 ноември

4210
Новините: Най-важното от деня, 7 ноември
Снимка: ВМА Фейсбук

Седмичните данни за новите случаи на коронавирус в България вече ясно показват, че страната достигна платото на четвъртата вълна. Някои от индикаторите дори показват лек спад, но тепърва предстои да се види ще тръгнем ли надолу предвид очакваното връщане на ученици в училищата. По най-важният показател обаче - смъртност, стремително вървим нагоре, с над 1000 починали с диагноза COVID-19 само за седмица.

СТОЙЧО КАЦАРОВ Е УБЕДЕН, ЧЕ НАЛОЖЕНИТЕ ОТ НЕГО МЕРКИ СРЕЩУ КОРОНАВИРУСА РАБОТЯТ

Мерките, които приложихме с изискването за зелен сертификат за преболедуване, тестване и ваксинация, работят. Хората в страната не заради контрола за мерките, а защото разбират важността на мярката, спазват изискванията за зелен сертификат. Това е най-големият ни успех, защото хората го приеха. Хората го правят не заради контрола, а защото няма друг начин, категоричен бе служебният здравен министър Стойчо Кацаров пред БНТ.

ПРОФ. КОСТА КОСТОВ: ВАКСИНАЦИЯТА СПАСЯВА ОТ ТЕЖКИ И СМЪРТОНОСНИ СЛУЧАИ

"70% от българското население заявява, че не вярва в науката и това съвпада с процента на тези, които твърдят, че няма вирус, че ваксините водят до генетични аномалии, че ще им съсипят поколението и т.н. Това води до разделението в обществото, което се ползва за удобна политическа платформа". Това каза пулмологът проф. Коста Костов, национален консултант по белодробни болести в интервю за предаването „Неделя“ 150 по БНР.

ПРИСЪСТВЕНОТО ВРЪЩАНЕ НА НАЙ-МАЛКИТЕ УЧЕНИЦИ С МАСОВО ТЕСТВАНЕ МИРИШЕ НА ПРОВАЛ

Един учител няма да може да се справи с тестването на цял клас, ако няма кой да му помага. Учителите имат нужда от подкрепа от родителите. Когато има готовност, тогава ще се тръгне на училище. Това заяви служебният образователен министър акад. Николай Денков.

МОН С РАЗЯСНЕНИЯ ПО ТЕСТВАНЕТО НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ УТРЕ

Министерството на образованието и науката публикува актуална информация за тестването на учениците от утре. Под формата на въпроси и отговори, от ведомството обясняват начина на тестване.

НАД 3300 ЗАВЕДЕНИЯ В СТРАНАТА СА ЗАТВОРИЛИ ОТ НАЧАЛОТО НА ПАНДЕМИЯТА

Собственици на заведения в малки градове сигнализират, че са изправени пред дилемата да затворят или да продължат да работят със зелен сертификат на загуба, съобщава БТВ. През 2020 г., на старта на COVID пандемията, в България е имало близо 21 500 барове, ресторанти и дискотеки. Тази година броят им е 18 183.

DPA: ЧЕТВЪРТАТА COVID ВЪЛНА И ЦЕНИТЕ НА ЕНЕРГИЯТА ЗАПЛАШВАТ БЪЛГАРСКАТА ТУРИСТИЧЕСКА ИНДУСТРИЯ

Четвъртата вълна на пандемията от коронавирус и повишаването на цените на енергията представляват заплаха за туристическата индустрия на България преди предстоящия зимен сезон, твърди в своя публикация агенция DPA, цитирана от БГНЕС.

КАНДИДАТ-ДЕПУТАТ ОТ НФСБ ЩЕ БЪДЕ ИЗКЛЮЧЕН ОТ ПАРТИЯТА ЗАРАДИ ПОДОЗРЕНИЕ, ЧЕ Е В ОСНОВАТА НА СХЕМА СЪС ЗЕЛЕНИ СЕРТИФИКАТИ

"Лицето, замесено в схемата с фалшиви сертификати, която разкри екип на NOVA, беше установено. То е с имунитет, тъй като е кандидат за народен представител. Поискано е свалянето на имунитета му". Това заяви в студиото на "Събуди се" по Нова телевизия директорът на дирекция "Национална полиция" главен комисар Станимир Станев.

ПРОКУРАТУРАТА НАРЕДИ НА ДАНС ДА ПРОВЕРИ СКЛАДА С МАШИНИТЕ ЗА ГЛАСУВАНЕ

Прокурор от Софийската градска прокуратура нареди на ДАНС да направи проверка в склада, в който се съхраняват машините за изборите, които ще се проведат другата неделя. Поискана е и информация от ЦИК.

ЦИК: НЕ СМЕ ПОРЪЧВАЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ 228 МАШИНИ ЗА ГЛАСУВАНЕ

ЦИК излезе с позицията по случая с откритите допълнителни 228 машини за гласуване. От комисията са категорични, че не са възлагали закупуване и доставка на тези машини, които са били транспортирани от „Сиела Норма“ АД, заедно с машините, предмет на договора.

ИЗСЛЕДВАНЕ: КОЛКО СВОБОДНО ВРЕМЕ ВИ ТРЯБВА, ЗА ДА СТЕ ЩАСТЛИВИ

Повечето хора смятат, че достатъчното количество свободно време ще ги направи щастливи, но ново изследване говори за обратното. През деня мнозина от нас си мислят за това, което трябва да направят у дома или на работа и колко свободно време ще им остане. Поради това често се чувстват потиснати или напрегнати.

КЪМ ЗЕМЯТА СЕ НОСИ АСТЕРОИД С РАЗМЕРИТЕ НА АЙФЕЛОВАТА КУЛА

Астероид с размерите на Айфеловата кула се движи в посока към Земята, съобщава изданието Daily Record, като се позовава на НАСА. Обектът е получил името Нерей – „Старецът на морето“, както е известен в древногръцката митология.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

За поредна година Кока-Кола ХБК България стартира своята лятна стажантска програма

Над 100 младежи изследват бъдещето на природата във финалния семестър на Panda Labs нa WWF и Kaufland

Светлозар Желев: Нерде Ямбол, нерде Стамбул (ВИДЕО)

Времето утре - 30 април 2024 г.

Ръководството на АПИ с ново попълнение

Ето кога трябва да е готов Терминал 3 на Летище София

Сериозен ръст на пътуванията на българите в чужбина през март

Проверяваме онлайн къде гласуваме на 9 юни

Магистрати, полицаи, адвокати: Преди 2 години ГДБОП е дала в прокуратурата имена от групата на Нотариуса

Вход свободен в Националния военноисторически музей по случай 6 май

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com