Новините: Най-важното за деня, 10 октомври

3991
Новините: Най-важното за деня, 10 октомври
Снимка: Областен съвет на БСП Пловдив

Редакционният екип на Actualno.com избра за Вас акценти от най-важните събития за 10 ноември във вечерния информационен бюлетин.

ИЗРИСУВАХА "АЛЬОША" СЪС СВАСТИКИ И ОБИДИ КЪМ МАРИЯ ЗАХАРОВА (СНИМКИ)

Паметникът на Съветската армия в Пловдив, известен като паметника на "Альоша", осъмна с изрисувани свастики, антисемитски лозунги и обидни политически послания, включително срещу говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

ИЗБРАХА КИРИЛ АНАНИЕВ ЗА МИНИСТЪР СЪС 121 ГЛАСА

Със 121 гласа “за” и 85 “против” Кирил Ананиев бе избран за министър на здравеопазването. Това е първата смяна на министър в състава на третия кабинет "Борисов".

БОРИСОВ НАПРАВИЛ ЗАМ.-МИНИСТЪРКА БИВША ШЕФКА НА НЗОК, ОТСТРАНЕНА ЗА ЗЛОУПОТРЕБИ

Бившият директор на НЗОК Жени Начева е назначена за зам.-министър на здравеопазването в екипа на Кирил Ананиев. Начева беше отстранена като шеф на здравната каса в първия мандат на Борисов през април 2010 година, след като стана жертва на серия от шумни обвинения и акции на ДАНС, от които впоследствие не произтече нищо, а обвинените бяха оправдани.

ВМЕСТО ДА РЕМОНТИРАТ КАБИНЕТА, ДЕПУТАТИТЕ СИ СПОМНЯТ ЗА 10 НОЕМВРИ

Без премиера Бойко Борисов депутатите подхванаха ремонта на правителството.

ЗАПЛАШИХА ДА ИЗГОНЯТ НИНОВА ОТ ЗАЛА ЗАРАДИ "БОРИСОВ Е СТРАХЛИВ"

Премиерът Бойко Борисов нарушава системно Конституцията и законите на страната. Той системно руши институциите в страната. Това заяви соцлидерът Корнелия Нинова днес в НС.

ДАНС МОЖЕ ДА СТАНЕ ПОЧТИ БЕЗКОНТРОЛНА

ДАНС ще се опита да стане напълно безконтролна, като си издейства правото да назначава без конкурс, както и възможността да крие информация за сегашните си и бившите си сътрудници. Това ще стане, ако парламентът одобри поправките в Закона за Държавната агенция "Национална сигурност".

ЕСЕННИТЕ ОПАШАТИ ЛЪЖИ НА КРЕМЪЛ - ОБОБЩЕНИ ОТ ЕС

В последно време прокремълската дезинформация успя да достигне нови висоти, макар и само като резултат от вече изпитани похвати. Какви са параметрите на упражнението от началото на тази есен – ето какво сочи обзорът на стратегическото звено на ЕС за разобличаване на дезинформация.

РЕЗУЛТАТЪТ ОТ МВР ОПЕРАЦИЯ ЗА ВЗРИВЕН БАНКОМАТ: ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ГИ НЯМА, ПАРИТЕ - СЪЩО

МВР все още издирват тримата извършители, които взривиха вчера (9 ноември) банкомат в Сапарева баня. Това е факт, въпреки мащабната акция на полицията, включително с хеликоптер и с участие на барети.

ДЯНКОВ: РАЗСЛЕДВАНЕТО НА ПРИВАТИЗАЦИЯТА Е ПОЛИТИЧЕСКИ ХОД

Разследването на приватизацията е чисто политически ход, за да се каже, че не е минала както в повечето страни. Това заяви бившият финансов министър Симеон Дянков.

ДОРИ ПОЛОВИНАТА БЪЛГАРСКИ УЧЕНИЦИ НЕ СМЯТАТ, ЧЕ ЗАКОНИТЕ ВИНАГИ ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ

Едва 42% от родните тийнейджъри смятат, че законите винаги трябва да се спазват. Това стана ясно от представено изследване сред осмокласниците в 24 държави.

НОВ ИЗБОР НА ИЗТРЕБИТЕЛ ЩЕ ИМА ДО ЮЛИ 2018 Г.

Поредната процедура по избор на нов боен самолет за ВВС трябва да приключи до юли 2018 г. Това обяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред журналисти в Народното събрание.

ПРИХОДИТЕ НА ОБЩИНИТЕ СЕ ДЪРЖАТ, НО ИНВЕСТИЦИИТЕ НАМАЛЯВАТ

Третото тримесечие на 2017 година е малко по-слабо за общините в България по отношение на постъпилите приходи спрямо същия период на миналата година. Това сочи анализът на финансовото министерство (МФ).

ГЪРЦИЯ ВЪЗРОПТА СРЕЩУ КАРТАТА НА ЛЪВА ПРЕД НДК, БИЛА ВКЛЮЧВАЛА ГРЪЦКИ ЗЕМИ

Възражение има и срещу думите на военния ни министър Красимир Каракачанов казани при откриването на паметника, че изобразеното върху щита показва за какво се бори Българската армия и за какво са воювали и загивали българските воини.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com