Избраха Кирил Ананиев за министър със 121 гласа

2712
Избраха Кирил Ананиев за министър със 121 гласа
Снимка: БГНЕС

Със 121 гласа “за” и 85 “против” Кирил Ананиев бе избран за министър на здравеопазването. Това е първата смяна на министър в състава на третия кабинет "Борисов".

Предложението на министър-председателя Бойко Борисов бе депозирано в деловодството на Народното събрание в четвъртък (9 ноември). Премиерът обаче спази традицията и не дойде в парламента, за да представи номинацията за нов министър.

Волен Сидеров издаде името на новия здравен министър

Лидерът на "Атака" и председател на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров потвърди, че Кирил Ананиев ще е кандида...

Именно отсъствието на министър-председателят се превърна в много по-централна тема за депутатите от номинацията за нов министър и състоянието на здравеопазването въобще.

Припомняме, че днес (10 ноември) те ще гласуват оставката на Николай Петров като министър на здравеопазването и назначаването на Кирил Ананиев на негово място. Петров подаде оставка на 30 октомври, след като bTV излъчи репортаж, че като шеф на Военномедицинска академия той е възложил обществени поръчки за над 1 млн. лева на фирми на зет си.

Кирил Ананиев е назначаван за зам.-министър на финансите в шест правителства - на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев, Георги Близнашки, както и във втория и третия кабинет на Бойко Борисов. Всички те са разчитали на експертните му качества при съставянето на държавните бюджети. В служебното правителство на Огнян Герджиков Ананиев бе начело на финансовото ведомство.

Той започва работа в Министерството на финансите през 1980 г., след като завършва специалност "Финанси и кредит" в УНСС. Преминава през всички експертни длъжности, за да достигне до началник на Главно управление "Държавни разходи", а след това и до зам.-министър и министър на финансите.

Красимир Ангарски: Ананиев за здравен министър е добро попадение

"Надявам се да е той, защото изборът е добър. Той е правил и други бюджети, той е консенсусен и диалогичен, смятам, че ще се справи. До...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика