Новините: Най-важното за деня, 11 април

3556
Новините: Най-важното за деня, 11 април
Снимка: Доналд Тръмп

Редакционният екип на Actualno.com ви представя вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важното от днешната сряда (11 април).

ТРЪМП: РУСИЯ, ПРИГОТВИ СЕ, РАКЕТИТЕ НИ ИДВАТ

Американският президент Доналд Тръмп отвърна с изключително твърд тон на заплахата на Русия да свали всяка американска ракета, изстреляна към Сирия.

ЗУКЪРБЪРГ В КАМАРАТА НА ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ - КАТО НА РАЗСТРЕЛ (ВИДЕО)

Зукърбърг отговаряше с часове на въпросите на конгресмените. Той започна изложението си с поредно извинение за случая с Cambridge Analytica и обеща да въведе промени във Facebook, които да ограничат използването на данни на потребителите. Конгресмените пък му отвърнаха, че мрежата е пораснала, но без да настъпи зрялост.

САМОЛЕТ СЕ РАЗБИ В АЛЖИР, ЗАГИНАЛИТЕ ВЕРОЯТНО СА СТОТИЦИ* (ВИДЕО)

Военен самолет се е разбил в Алжир. Различни са данните за това колко пътници е имало на борда - според някои източници са били 105, според други -180, първоначално имаше информация и за 200 души. Загиналите обаче със сигурност са над 100. Пътниците са били военнослужещи.

ХИЛЯДИ ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ ИЗЛЯЗОХА НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ РЕФОРМАТА В ТЕЛК (ВИДЕО)

Хиляди хора с увреждания от цялата страна излязоха на национален протест пред Министерския съвет с искане за справедлива реформа в системата на ТЕЛК, въпреки че вчера (10 април) здравният министър Кирил Ананиев обяви, че промените за медицинската експертиза ще бъдат оттеглени.

ЗУКЪРБЪРГ НЕ МОЖА ДА УБЕДИ ЗА МНОГО НЕЩА - И ЗА ИЗБОРИТЕ В САЩ, И ЗА ЛИЧНАТА ИНФОРМАЦИЯ

Facebook сътрудничи на специалния прокурор Робърт Мълър в разследването му за евентуална руска намеса в американските президентски избори. Това потвърди основателят на социалната мрежа Марк Зукърбърг по време на изслушването си пред Комисиите по търговия и правни въпроси на Сената.

НА ПЪРВА ИНСТАНЦИЯ СЪДЪТ ОТКАЗА ДА ДЪРЖИ В АРЕСТА ЖЕЛЯЗ АНДРЕЕВ

Окръжният съд в Добрич не се съобрази с искането на прокуратурата за задържане на 29-годишния Желяз Андреев за 60 дни и постанови той да излезе от ареста, с мярка "подписка".

АДВОКАТ ОБВИНИ ПРОКУРАТУРАТА, ЧЕ ТЪРСИ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ, ЗА ДА ЕКСТРАДИРА БЪЛГАРИН В САЩ

Прецизното законодателство дава яснота по въпроса с Желяз Андреев. Той може да не бъде екстрадиран. Това заяви адвокат Марин Марковски.

ГЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ ИЗБЯГВАТ ТЕМАТА ЗА ИНЦИДЕНТ, ПРИ КОЙТО ГРЪЦКИ ВОЕННИ ОБСТРЕЛЯХА ТУРСКИ ХЕЛИКОПТЕР

Гръцкото правителство упорито опитва да смекчи тона в отношенията с Турция след поредния инцидент между двете държави, при който се стигна до доста по-сериозна реакция на място. Това коментира електронната версия на гръцкото издание Kathimerini.

ДЪРЖАВАТА ОЩЕ НЕ ЗНАЕ КАК БЕГЪЛЦИТЕ ОТ СОФИЙСКИЯ ЗАТВОР СА ПОЛУЧИЛИ ОРЪЖИЕ

Причината, поради която смятаме, че няма да има други бягства от Софийския централен затвор, е, че вземаме необходимите мерки. Най-притеснителното е, че ние още нямаме представа как е влязло оръжието. Това заяви зам.-правосъдният министър проф. Николай Проданов.

НАД ПОЛОВИНАТА БЪЛГАРИ ЩЕ ВЗИМАТ ЕДВА 30 ЛВ. ВТОРА ПЕНСИЯ

Плачевни прогнози за първите пенсионери, които ще получават втора пенсия от универсалните фондове, публикува вчера социалното министерство в концепция за регламентиране фазата на изплащане от допълнителното задължително пенсионно осигуряване.

ГЕРБ ОПИТВА ДА ЛЕГАЛИЗИРА НЕЗАКОННИТЕ СТРОЕЖИ

Управляващите предприемат пореден опит за легализиране на незаконните строежи. Депутати от ГЕРБ предлагат собствениците на подобни постройки да ги узаконят, като главното условие е да платят 30% от строителната стойност на обекта. Това става ясно от поправки в Закона за устройство на територията (ЗУТ), внесени в парламента непосредствено преди великденските празници.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com