Новините: Най-важното за деня, 12 юли

7676
Новините: Най-важното за деня, 12 юли
Снимка: Димитър Руйков

Редакционният екип на Actualno.com събра за вас най-важните акценти във вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важните събития от изминалите 24 часа.

КАБИНЕТЪТ НЕ ДАДЕ "БУЗЛУДЖА" НА БСП, ГОРАНОВ ПРЕДЛАГА ДА СЕ СЪБОРИ

Министерски съвет отказа да разреши предоставянето на право за безвъзмездно ползване на паметника "Бузлуджа" на БСП. 12 от 19 присъстващи министри гласуваха против предложението на Николай Нанков за прехвърлянето на бившия дом на БКП за ползване от Социалистическата партия.

"Червените" реагираха мигновено, като лидерът им Корнелия Нинова заяви, че социалистите ще търсят друг вариант "да спасят "Бузлуджа".

БСП ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР

Мотивът - след проблемите в МВР, обявените проверки на всички пътници в спрян от пътна полиция автомобил, които били "полицейщина", и изказвания на Радев за подслушванията ставала видима неговата "пълна непригодност".

В отговор зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че искането на БСП е неоснователно и го определи като "политически пи ар". Самият Радев остана изненадан от исканата оставка.

ГЕРБ ДАДЕ ЗАДНА: ЩЕ ПЛАЩАМЕ КЕШ ДО 5000 ЛЕВА

Депутатите от ГЕРБ ревизираха собственото си предложение таванът за плащания в брой да е 1000 лв.

НАЙ-ЗЛЕ СМЕ В ЕС И ПО КОНЦЕНТРАЦИЯ НА МЕДИИТЕ

Според изследването в страната ни се наблюдава силна концентрация на медийната собственост като един от основните критерии за медийния плурализъм. Сред изказалите се евродепутати в ЕП обаче нямаше български представители.

ВМРО-ДПМНЕ ПРЕГЪРНА СЪРБИЯ: ДОГОВОРЪТ С БЪЛГАРИЯ СЛАГА КРАЙ НА МАКЕДОНИЗМА

Опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ препоръчва на правителството в лицето на Зоран Заев да се занимае с "изявленията на българските висши функционери за Македония и македонската идентичност".

БОРИСОВ ПОРЪЧВА, ГЕРБ ИЗПЪЛНЯВА: БЕЗ ЗАБРАНА МАГИСТРАТСКИТЕ СЪЮЗИ ДА ПОЛЗВАТ ЕВРОПАРИ

Премиерът Бойко Борисов е против забраната за външно финансиране по европейски програми на съсловните организации на магистратите, който са заложени в проекта за промени в Закона за съдебната власт.

ПОЧИНА ДОЦ. КРИСТИАН ТАКОВ

Във вторник е починал преподавателят по право в Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" доц. Кристиан Таков.

ЗАРАДИ "ДОБРАТА РАБОТА" НА ПРОКУРАТУРАТА, СЪДИЯ ПОЛУЧИ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ОТ 300 000 ЛЕВА

Рекордно обезщетение от 300 000 лева получи съдия Петър Сантиров заради несправедливото обвинение от страна на прокуратурата по случая с мнимия опит за даване на подкуп от страна на бившия военен министър Николай Цонев.

ЕС И РУСИЯ ЗАСИЛВАТ СЪТРУДНИЧЕСТВОТО СИ, ЛАВРОВ ПОИСКА МАХАНЕ НА САНКЦИИТЕ СРЕЩУ СИРИЯ

Русия и ЕС се договориха за активизиране и повишаване на нивото на контактите по всички ключови области на външната политика, включително Сирия, Либия, миграцията. 

РАБОТОДАТЕЛИТЕ У НАС МАСОВО НАЕМАТ ЧУЖДИ РАБОТНИЦИ ДО 90 ДНИ

Българските работодатели най-много се интересуват от внасяне на сезонни работници до 90 дни.

ОТ КНСБ ГОТОВИ И НА ПРОТЕСТИ В ЗАЩИТА НА МИНИМАЛНИТЕ ОСИГУРИТЕЛНИ ДОХОДИ

Ако правителството не поеме своята отговорност, за да придвижи напред минималните осигурителни доходи, КНСБ ще се възползва от всички средства, които законът ни позволява, в това число и национални протести.

БЪЛГАРИЯ СЕ СРИНА В КЛАСАЦИЯ ЗА ПРАВО НА СОБСТВЕНОСТ

В тазгодишното издание на международния индекс "Право на собственост", България отбелязва ново дъно. Резултатът на страната намалява и вече не достига и половината от възможните максимални точки.

ЙОРДАН ЦОНЕВ НЕ ВИЖДА ДРУГ ГЛАВЕН ВИНОВНИК ЗА КТБ ИЗВЪН ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ

За него най-виновен е Цветан Василев, като депутатът от ДПС заяви: "Питайте банкерите, които го избраха за банкер на годината".

ДЕМОГРАФСКАТА КАТАСТРОФА: ДО ЕДНА ГОДИНА МОЖЕ ДА СТАНЕМ ПОД 7 МИЛИОНА

Нацията се топи. До една година населението на страната ни може да стане под 7 милиона души. Само за първите 6 месеца на тази година са се родили близо 2000 бебета по-малко отколкото през миналата година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com