Новините: Най-важното за деня, 13 декември

4830
Новините: Най-важното за деня, 13 декември
Снимка: Gulliver/Getty Images

Редакционният екип на Actualno.com представя краткия обзор на новините от днешната неделя, 13 декември.

ДЖОШУА ПОБЕДИ КОБРАТА ВЪВ ВПЕЧАТЛЯВАЩ ИСТОРИЧЕСКИ МАЧ

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев претърпя тежка загуба от световния шампион Антъни Джошуа след нокаут в деветия рунд. Сблъсъкът се проведе в "Уебли арена" пред 1000 зрители, които спазваха противоепидемичните мерки срещу коронавируса.

Нашият боксьор получи своя дългочакан втори шанс за световната титла след загубата си от Владимир Кличко през 2014 в Хамбург. Това беше 30-и мач в професионалната кариера на 39-годишния българин, който записа втора загуба. Джошуа записа своя 25-и професионален двубой и има само едно поражение. 22 от победите на Джошуа са след нокаут.

СЕРИОЗЕН СПАД В СЛУЧАИТЕ НА КОРОНАВИРУС - И КАТО ЧИСЛО, И КАТО ПРОЦЕНТ 

Броят на новите случаи на коронавирус отбеляза голямо намаление като абсолютно число, както и като процент. За 12 декември са отчетени нови 1287 случая. Това е с 1810 по-малко на дневна база спрямо регистрираните вчера 3 097 случая. Направени са и по-малко PCR тестове – 4407, т.е. 4180 по-малко, след като за 11 декември бяха 8587. Така процентът на положителни проби на практика става 29,29 на сто, след като вчера сутринта беше 36,06 на сто днес. Общо потвърдените случаи на коронавирус в България вече са 178 952. Направени са общо 1 062 824 PCR теста.

Д-Р СИМИДЧИЕВ РАЗКРИ КАКВО Е В ОСНОВАТА НА ЛЕЧЕНИЕТО НА COVID-19

В основата на лечението на COVID-19 е управлението на имунния отговор. Това заяви в интервю за БГНЕС пулмологът д-р Александър Симидчиев, началник на отделение в МВР болница. "Бих искал да обърна внимание на няколко основни положения. Не бива да се противопоставят ваксинопрофилактиката и терапията, защото медикаментите се използват за лечение, което означава, че човекът вече е заразен или се е разболял.

EКСПОРТЪТ НА БЪЛГАРИЯ Е НАМАЛЯЛ С 11% ПРЕД ОКТОМВРИ

Българският експорт намалява с 11% през октомври на годишна база, показват предварителните данни на Националния статистически институт (НСИ), цитирани от "Капитал". През септември изглеждаше, че външната търговия се подобрява - след като отчете най-слабия спад от началото на кризата и дори ръст в износа към ЕС.

КАК РУСКАТА ДИПЛОМАЦИЯ С ВАКСИНИТЕ СЕ ОПИТВА ДА ПОВТОРИ УСПЕХА НА СССР?

В средата на 60-те години Съветският съюз предоставя на развиващите се страни 450 милиона дози ваксина срещу едра шарка и им помага да овладеят технологията за лиофилизиране, която е подходяща за слабо развитата здравна инфраструктура на тези страни. До 1980 г., в резултат на изпълнението на програмата на Световната здравна организация, която беше координирана от Съединените щати и Съветския съюз, едрата шарка до голяма степен беше изкоренена. Броят на инфекциите с тази смъртоносна болест е спаднал от милиони потвърдени случаи в световен мащаб до нула за по-малко от две десетилетия. Това пише британското списание New Statesman в свой материал, цитиран от агенция "Фокус".

ПРОТЕСТИ В ЗАЩИТА НА ТРЪМП, СТИГНА СЕ И ДО СБЛЪСЪЦИ (ВИДЕО)

Консервативни групи, които твърдят, че изборите на 3 ноември са били откраднати от президента на САЩ Доналд Тръмп, организираха протести в цялата страна снощи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com