Новините: Най-важното за деня, 14 август

12944
Новините: Най-важното за деня, 14 август
Снимка: Стоп кадър/Facebook

"Заедно с "Демократична България" (ДБ) и "Изправи се БГ! Ние идваме!" (ИБГНИ) имахме много общо по важните неща. Но се оказа, че имаме различия в това не какво, а как да стане. Те започнаха да изявяват претенции, които са неадекватни, неприемливи. Христо Иванов искаше да одобрява всички представители на правителството. Ние направихме много компромиси и жестове, но нито един от тях не беше разпознат", коментира политическата обстановка лидерът на "Има такъв народ" (ИТН) Слави Трифонов.

ИВАЙЛО МИРЧЕВ ОТ ДБ ПРИКАНИ ИТН ДА ПРЕГОВАРЯТ ЗА ТРЕТИЯ МАНДАТ

Призив, бившите министри на вътрешните работи Младен Маринов и Христо Терзийски да бъдат разследвани и изправени пред съда заради насилието над протестиращи през миналото лято, отпраи депутатът от “Демократична България” Ивайло Мирчев.

ЯВОР БОЖАНКОВ: ТРЯБВА НИ РЕДОВЕН КАБИНЕТ

Ние ясно заявихме, че ако получим мандата от президента, с ГЕРБ и ДПС няма да водим разговори. Наясно сме с нашите 36 депутати и ще гледаме на този мандат като мандат на четирите партии, които трябва да променят системата ГЕРБ-ДПС. Това заяви народният представител от ПГ на "БСП за България" Явор Божанков.

НИКОЛАЙ ХАДЖИГЕНОВ: ИМА ЛИ ИВАН ГЕШЕВ ДИПЛОМА?

Дипломата на Иван Гешев не е открита в архивите на Академията на МВР. Това е констатирала проверката на МВР, свързана с въпрос на народния представител Николай Хаджигенов за дипломата и правоспособността на главния прокурор, се съобщава в писмо, изпратено до медиите и подписано от народния представител от ПГ "Изправи се БГ! Ние идваме!" Николай Хаджигенов.

ХРИСТО ИВАНОВ ЗА ВИДЕОТО С БИТИТЕ ПРОТЕСТИРАЩИ: ЦЕЛЕНАСОЧЕНА ПОЛИТИЧЕСКИ ПОРЪЧАНА ОПЕРАЦИЯ ПО ИЗТРЪГВАНЕ НА СВОБОДАТА

"Ще се направи всичко възможно виновните за полицейското насилие над протестиращи преди година да си поемат отговорността. Това ще важи, както за конкретните полицаи, които са участвали в бруталното насилие и унижение на задържаните, така и за техните покровители", коментира съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

ПРОФ. ТОДОР КАНТАРДЖИЕВ: ДО КРАЯ НА МЕСЕЦА БРОЯТ НА ЗАРАЗЕНИТЕ С COVID-19 ЩЕ СЕ УДВОИ

До края на месеца броят на заразените с COVID-19 ще се удвои. Това прогнозира проф. Тодор Кантарджиев. „Не виждам кампания за ваксинация, нито пък тя се прави като хората, нито се взимат мерки. В 11 области в страната заболелите са над 100 на 100 000 на 14-дневна база. Средно за страната са 107. За София са 132-ма”, каза още той.

КОРОНАВИРУСЪТ В БЪЛГАРИЯ: НАД 1000 СА НОВИТЕ СЛУЧАИ ЗА ДЕНОНОЩИЕ

Броят на новите случаи на коронавирус се увеличи като абсолютно число, но намаля като процент на дневна база. 1047 са новооткритите случаи за 13 август, като те бележат ръст със 165 на дневна база, след като в четвъртък имаше 882 заразени. Направени са 22 979 теста (PCR и антигенни) т.е. с цели 4246 повече спрямо отчетените 18 733 ден по-рано. Така процентът на положителни проби на практика се понижава - от 4,7 на сто до 4,55%.

БЕБЕ СТАНА ЖЕРТВА НА КАТАСТРОФА ПО АМ "ЕВРОПА"

Трима загинали и двама ранени при тежка катастрофа край Драгоман рано тази сутрин. Сред загиналите има и бебе на няколко месеца, съобщиха от Бърза помощ. По първоначална информация, джип се е врязал в тир.

ОГРОМНИ РАЗРУШЕНИЯ В ХАИТИ СЛЕД ТРУСА (СНИМКИ И ВИДЕО)

Американската служба за геоложки проучвания съобщи за "хиляди смъртни случаи" и "десетки хиляди ранени в бедните планински общности" в Хаити след земетресението с магнитуд 7,2. Две мощни земетресения с магнитуд около 7,0 удариха Аляска и Хаити само в рамките на 30 минути. Най-силният трус от 7,2 възникна малко преди 13:30 ч., като тогава експертите заявиха, че не се очаква цунами.

САЩ ОТВРЪЩАТ НА УДАРА - НАПАДНАХА ТАЛИБАНИТЕ СЪС САМОЛЕТИ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ВВС

Самолети на ВВС на САЩ удариха позициите на движението на талибаните близо до летището в Кандахар в южен Афганистан. Според местна телевизия, в редиците на талибаните има ранени и загинали. Атаката е предприета в подкрепа на правителствените сили, защитаващи се в района.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 24 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com