Новините: Най-важното за деня, 22 декември

4473
Новините: Най-важното за деня, 22 декември
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com Ви представя вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важното от днешния 22 декември.

РАВНОСМЕТКАТА НА БОРИСОВ ЗА ГОДИНАТА: НЯМА КОЙ ДА МЕ ЗАМЕСТИ. ТОВА ГО ЗНАЕ ВСЯКО ДЕТЕ

Това коментира в ефира на БНТ премиерът Бойко Борисов, който направи своеобразна равносметка на изминалата година във вътрешен и външен политически план.

ЦВЕТАНОВ СЪГЛАСЕН С ДОГАН, ЧЕ В МОМЕНТА БОРИСОВ НЯМА АЛТЕРНАТИВА

Това, което е казал г-н Ахмед Доган, е сериозно политическо изказване. Думите му се припокриват със социологическите изследвания, които излязоха от различни социологически агенции. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов.

НИНОВА: БОЙКО БОРИСОВ ПОМОЛИ ДОГАН ЗА ПОМОЩ И Я ПОЛУЧИ

От обръщението на Ахмед Доган си правим три извода. Борисов се притесни от напрежението в страната, вота на недоверие за корупция и разнобоя с патриотите и помоли г-н Доган за помощ. И я получи. Доган подкрепя Борисов. Това заявява лидерът на БСП Корнелия Нинова в изявление, разпространено от партийния пресцентър.

КАРАКАЧАНОВ ЗА ДОГАН: В ДПС ИМА УМНИ ХОРА, КОИТО МИСЛЯТ ПРАВИЛНО

След председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов се съгласи с почетния председател на ДПС Ахмед Доган за това, че кабинетът "Борисов 3" няма алтернатива.

НАД 50% ОТ БЪЛГАРИТЕ СА ГОТОВИ ДА ПОДКРЕПЯТ НОВ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОЕКТ

Малко над половината българи са готови да подкрепят нов политически проект, ако такъв се появи – това показва национално-представително проучване, финансирано и проведено от „Маркет линкс”.

АВАРИЯ ОСТАВИ ПОЛОВИН СОФИЯ БЕЗ ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ

Половин София остана без градски транспорт. Причината - електроавария на прекъснат от ЧЕЗ кабел. Според ЧЕЗ става дума за авария на кабел на столичния електротранспорт, който е довел до пожар в подстанция на дружеството на „Витошка” и „Пенчо Славейков”.

НАЙ-СИЛНАТА ПАРТИЯ В КАТАЛУНИЯ ВЕЧЕ НЕ Е СЕПАРАТИСТКА, НО СЕПАРАТИСТИТЕ КОМБИНИРАНО СА С ПЪЛНО МНОЗИНСТВО

Борещите се за независимост на испанската автономна провинция Каталуния партии отново спечелиха абсолютно мнозинство в местния парламент. Това стана ясно след проведените извънредни местни парламентарни избори в провинцията.

ЕК: БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ПОДЛОЖИ НА ОВОС ПЛАНА ЗА "ПИРИН"

Европейската комисия е категорична, че България, като член на ЕС, трябва да гарантира, че всеки план или идейност, които може да засегне зона от Натура 2000 , каквато зона е Национален парк "Пирин", задължително се подлага на оценка за въздействие върху околната среда.

ПРОТЕСТ ПРЕД МС СПАСИ ЛЪВЧЕТАТА ТЕРЕЗ И МАСУД

Днес Организацията за защита на животните "Четири лапи" и граждани организираха протест в центъра на София в защита на двете лъвчета от зоокъта в Разград.

ДЕПУТАТИТЕ ПОМИЛВАХА ШОФЬОРИТЕ С ИЗТЕКЛИ КНИЖКИ

Заради шума, който вдигнаха икономистът Владимир Каролев и бившият журналист от Нова телевизия Васил Иванов, управляващите се отказаха изцяло от строгите законови текстове, които влязоха в сила през януари.

ПОЛША - ФИНАЛНИЯТ ПИРОН В КОВЧЕГА НА ЕС?

Това беше тъжен ден за целия Европейски съюз! Най-силното оръжие на Европейските договори - член 7 - всъщност беше изковано с намерението то никога да не бъде използвано.

ДЪРЖАВАТА НЕ Е ЗАСЯКЛА ФАЛШИВИ ВИНЕТКИ ПРЕЗ 2017 Г.

През 2017 г. държавата не е засякла фалшиви винетки. Това стана ясно от думите на инж. Дончо Атанасов, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), по време на пресконференция, на която бяха представени винетните стикери за 2018 г., предаде репортер на Actualno.com.

НАНКОВ Е НАЙ-РАЗПИТВАНИЯТ МИНИСТЪР, НАЙ-ПИТАЩИТЕ ДЕПУТАТИ СА ОТ БСП

БСП е внесла най-много въпроси и питания от началото на мандата на 44-тото Народно събрание – 343 въпроса и 17 питания, сочи справка, подготвена от парламентарния пресцентър.

НДК ДЪЛЖИ БЛИЗО 500 ХИЛ. ЛЕВА НА СТОЛИЧНАТА ОБЩИНА

На последната си сесия за годината Столичният общински съвет одобри разсрочването на почти 500 000 лева, които Националният дворец на културата дължи за такса смет и данък сгради за 2017 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com