Новините: Най-важното за деня, 26 октомври

9463
Новините: Най-важното за деня, 26 октомври
Снимка: Община Бургас

Започна дарителска кампания в подкрепа на пострадалите от наводненията в Бургаско, неизправните язовири у нас са общо 2005, Делян Пеевски разкри подробности за законопроекта за КТБ чрез изявление пред медиите, а според Валери Симеонов пилотите от "Граф Игнатиево" са извършили национална измяна.

Тези и още акценти редакционният екип на Actualno.com събра за Вас във вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важното от днешния 26 октомври.

БЧК СТАРТИРА ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ ЗА НАВОДНЕНИЯТА, ЩЕТИТЕ СА ЗА НАД 4 МЛН. ЛВ.

Българският Червен кръст (БЧК) започва дарителска кампания за пострадалите от наводненията в Бургаска област. Трите начина за дарение са с SMS, онлайн и по сметка. Междувременно стана ясно, че по първоначални изчисления щетите след бедствието възлизат за община Бургас на над 4 милиона лева.

НЕИЗПРАВНИТЕ ЯЗОВИРИ В СТРАНАТА СА 2005

"2005 са язовирите с неизправности по стените и съоръженията към тях, сочат данните от февруари 2017 г. насам", заяви в Народното събрание икономическият министър Емил Караниколов.

ПУБЛИЧНО ЯСНИ СА ПОДРОБНОСТИТЕ ЗА ЗАКОНОПРОЕКТА НА ПЕЕВСКИ ЗА КТБ

Очакваният с нетърпение от мнозина (бел. ред. - но по различни причини) законопроект на Делян Пеевски и Йордан Цонев, касаещ "вторичното разграбване на КТБ", вече е внесен в парламента.

Самият Пеевски прати позиция до медиите (без да бъдат включени всички медии), в която акцентът е следният: "Наясно съм, че настоящата законодателна инициатива ще срещне съпротива от лицата, стоящи зад ограбването на банката, както и от страна на медиите, даващи трибуна на тези лица".

ЗДРАВНИЯТ МИНИСТЪР: ДЪРЖАВАТА ДА ПЛАТИ ДЪЛГОВЕТЕ НА ДЪРЖАВАТА НЕ Е РЕШЕНИЕ

Най-спешният проблем за решаване в здравната система у нас към момента е оцеляването на болничната помощ. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Николай Петров.

ПРЕЗИДЕНТЪТ ЗА "ГРАФ ИГНАТИЕВО": ПОЛИТИЧЕСКИТЕ РЕАКЦИИ СА НЕАКДЕКВАТНИ

Президентът Румен Радев заяви, че недоволството в армията е обяснимо, а политическите реакции на проблемите им нарече неадекватни. Радев направи изказването в страницата си във Facebook два дни след като военните пилоти от авиобаза "Граф Игнатиево" отказаха да летят.

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ: ЛЕТЦИТЕ ОТ "ГРАФ ИГНАТИЕВО" ИЗВЪРШИХА НАЦИОНАЛНА ИЗМЯНА

Отказът на пилотите от авиобазата "Граф Игнатиево" да летят е национална измяна. Там трябваше да има уволнени хора. Това каза в Пловдив вицепремиерът Валери Симеонов, подчертавайки, че прави това определение в качеството си на бивш военен.

ПУЧДЕМОН СИ ИЗМИ РЪЦЕТЕ И ОСТАВИ НА КАТАЛУНСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ДА РЕШИ ЗА НЕЗАВИСИМОСТТА

Премиерът на Каталуния направи официално изявление, в което заклейми прилагането на чл. 155 от испанската конституция като незаконно. Той посочи, че няма да свика предсрочни избори в Каталуния - това е стъпка, предвидена в процедурата по прилагане на чл. 155. Пучдемон добави, че сега решението за независимостта на Каталуния е в ръцете на парламента ѝ. Официален Мадрид моментално отвърна - нашата цел е да възстановим законността.

ЗАДЪРЖАХА АНГЕЛ БОНЧЕВ, ЗАПЛАШИЛ СИНА СИ С УБИЙСТВО

Бившият президент на футболен клуб "Литекс" Ангел Бончев е задържан в столичното Осмо РПУ за закана за убийство. 56-годишният Бончев е заплашил с пистолет сина си. По-късно на Бончев бе повдигнато обвинение.

НАДЗОРНИЯТ СЪВЕТ НА НЗОК ПРИЕ РАМКАТА НА БЮДЖЕТА ЗА 2018 Г.

Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса (НС на НЗОК) прие рамката на Бюджета на институцията за 2018 г.

Предвидени са 3 859 978 000 лв. от здравноосигурителни приходи и трансфери от други институции. Чрез преразпредение на проектобюджета за 2018 г. са осигурени 7 млн. лв. повече към определените 200 млн. 200 хил. лв. за първична извънболнична помощ.

МОН ИСКА 91 ДЕТСКИ ГРАДИНИ И 151 УЧИЛИЩА ДА БЪДАТ ОБЯВЕНИ ЗА ЗАЩИТЕНИ

Министерството на образованието и науката предлага 96 детски градини и части от детски градини и 151 училища да бъдат включени в Списъка със защитените детски градини и защитените училища за учебната 2017/2018 година.

УДАРИХА МЕЖДУНАРОДНА ГРУПА ЗА ТРАФИК НА МИГРАНТИ С БЪЛГАРСКО УЧАСТИЕ

Мащабна операция се провежда на територията на България, Белгия, Франция, Холандия и Великобритания за неутрализиране на организирана престъпна група, действаща на територията на петте държави и незаконно превеждаща чужди граждани от страните Афганистан и Пакистан в страни от Европейския съюз.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Амнести Интернешънъл: Медиите се сблъскват със заплахи, тормоз и кампании за очерняне

Прогноза за времето - 24 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com