Новините: Най-важното за деня, 3 септември

4935
Новините: Най-важното за деня, 3 септември
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден, 3 септември. 

БОЙКО БОРИСОВ: ГЕРБ НАПРАВИХА МАЯ МАНОЛОВА ОМБУДСМАН (ВИДЕО)

ГЕРБ направиха Мая Манолова омбудсман. Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на съвместна пресконференция със СДС, предаде БГНЕС.

ГОВОРИТЕЛЯТ НА ЕК УЛИЧИ В ЛЪЖА ПРЕССЛУЖБАТА НА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ?

„Новоизбраният председател на Европейската комисия (EК) Урсула фон дер Лайен никога не би поискала отстраняването на техническото оборудване на журналисти”.

ОГРОМНИЯТ ДЪЛГ НА КЪРДЖАЛИ КЪМ ФИРМА НА ВЪЛКА НЕ ПОПРЕЧИ В ИЗБОРА Ѝ ЗА ОЩЕ 5 ГОДИНИ

Огромният дълг на община Кърджали за сметосъбиране, натрупан към досегашния изпълнител, не попречи на община Кърджали да го избере отново за още пет години, става ясно от обявление за подписан договор в Агенцията за обществени поръчки.

МОСВ, ДАНС, МВР, ПРОКУРАТУРАТА, РЗИ И РИОСВ СЕ ЗАЕМАТ СЪС ЗАМЪРСЯВАНЕТО НА ВЪЗДУХА В ПЕРНИК

"Ще предприемем комплексна проверка на всички индустриални обекти в Перник за установяване на източника на замърсяване на въздуха в града". Това заяви министърът на околната среда и водите Нено Димов на съвместен брифинг с кмета на община Перник Вяра Церовска. Поводът е недоволството на гражданите и съмнението им, че в ТЕЦ „Република“ се горят боклуци и от това идва замърсяването им.

Той посочи, че ще потърсят съдействие от МВР, ДАНС, прокуратурата, Регионалната здравна инспекция (РЗИ), като ще участват и Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) и Басейнова дирекция.

БОРИС ДЖОНСЪН ОСТАНА БЕЗ МНОЗИНСТВО ПРЕДИ КЛЮЧОВ ВОТ ЗА BREXIT

Министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън загуби парламентарното си мнозинство, след като бившият министър Филип Лий напусна торите и се присъедини към либералдемократите, предаде британския телевизионен канал Sky News.

Лий демонстративно е седнал на местата на опозицията в пленарната зала, докато премиерът се е изказвал пред Камарата на общините. Неговото оттегляне от групата на консерваторите означава, че Борис Джонсън вече няма работещо мнозинство в Камарата на общините.

ТЪРГЪТ ЗА НАЦИОНАЛНАТА ДЕТСКА БОЛНИЦА ЗАЦИКЛИ

Комисията за защита на конкуренцията спря обществената поръчка за изграждането на Национална детска болница след жалба от камарите на архитектите и на инженерите.

Отдавна започнат строеж трябва да се превърне в национална педиатрия. В нея трябва да се поберат няколко отделения, операционни зали, апаратура, около 400 легла. Доводите за жалбата на архитектите и на инженерите е, че няма как поръчката да бъде изпълнена качествено, защото здравното министерство няма изисквания, предава bTV.

АВТОМОБИЛНАТА ПРОМИШЛЕНОСТ ЗАПЛАШЕНА ОТ МАСОВИ СЪКРАЩЕНИЯ НА РАБОТНИ МЕСТА

Падането на печалбите и неизбежните глоби за прекомерни емисии на отработени газове са следите на кризата днес, оставяща сериозен белег в автомобилната индустрия, като особено показателен пример е Германия.

АПИ Е ТРЯБВАЛО ДА ВЪРНЕ ОТПАДЪЦИТЕ ПОД АМ "СТРУМА"

Ремонтът на съоръжението на АМ „Струма” при Дупница ще струва около 1 милион и 800 хиляди лева. Това каза в интервю за bTV председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” Георги Терзийски. По думите му от АПИ не са давали разрешение за съхраняване на отпадъци под съоръжението.

ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА: НИКОГА НЕ СЪМ БЯГАЛА ОТ ОТГОВОРНОСТ ЗА "ГРАФА"

"Това не е решение за една нощ, базира се на много сериозни анализи. Получавах доверието на хората през всичките тези години." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с намерението да се участва отново в надпреварата за столицата.

РАЗЛИЧНИ СТРАТЕГИИ НА ГЕРБ И БСП ЗА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ

ГЕРБ и БСП залагат на диаметрално противоположни стратегии при издигането на кандидати за предстоящите местни избори на 27 октомври. Управляващите продължават да търсят претенденти за кметове в собствените си редици. Социалистите предпочитат да следват модела, който приложиха на президентския вот през 2016 г., когато подкрепиха Румен Радев, издигнат от инициативен комитет.

АФРИКА ГОРИ ПО-СИЛНО ОТ АМАЗОНИЯ

Световната общественост е обезпокоена от пожарите в Амазония. Но спътникова снимка, публикувана преди дни от НАСА и анализирана от Weather Source показва, че в Централна Африка пожарите са повече от тези в Бразилия.

15 ГОДИНИ СЛЕД ТЕРОРА В БЕСЛАН ВЪПРОСИТЕ ОСТАВАТ БЕЗ ОТГОВОРИ

Преди 15 години терористи атакуваха училището в Беслан. Оцеляла заложница разказва пред Süddeutsche Zeitung за тридневния терор. И днес все още има въпроси, които остават без отговор.

АВАНТЮРИСТИ И ДЖУДЖЕТА: АКТЬОРИТЕ В ДРАМАТА BREXIT

Сагата около Brexit събра и представи актьорски състав от по-големи от живота герои, решени да подпечатват със собствените си визии бъдещето на Великобритания. Конфликтните им личности създадоха голяма драма в парламента и се превърнаха в база за многобройни шеги.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Спецов с коментар след случая със заплашения служител на НАП

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com