Новините: Най-важното за деня, 31 октомври

5236
Новините: Най-важното за деня, 31 октомври
Снимка: Getty Images/Guliver

Редакционният екип на Actualno.com избра за Вас акценти от най-важните събития за 31 октомври във вечерния информационен бюлетин.

НЯМА ДА ИСКАМ ПОЛИТИЧЕСКО УБЕЖИЩЕ, ОБЯВИ ПУЧДЕМОН ОТ БРЮКСЕЛ

Няма да искам политическо убежище в Белгия. Това заяви бившият вече каталунски лидер Карлес Пудчемон на пресконференция в Брюксел. Той обяви, че няма да бяга от испанското правосъдие, но няма да се върне в Испания, преди да получи "гаранции" за сигурността си.

БЪЛГАРИНЪТ Е ВЯРВАЩ, НО НЕ ХОДИ НА ЦЪРКВА

По-голямата част от българите заявяват, че вярват в Бог, но още по-голяма част не ходят на църква или влизат в храм само по празници. Макар че бракът все още се счита за ценност, важен е единствено гражданският брак, но не и църковния.

ПРОКУРАТУРАТА ЩЕ ПРОВЕРЯВА ЗАЩО СЛЕД ОДИТА НА ВМА НЕ Е ОБРАЗУВАНО ПРОИЗВОДСТВО

Военно-апелативната прокуратура ще проверява законосъобразността на решението на колегите си да не образуват наказателно производство по данните от одитния доклад на ВМА, заради който здравния министър Николай Петров подаде оставка.

СЛЕД КАТО ПРОВЕРИ ЯЗОВИРИТЕ В БУРГАСКО, ДЪРЖАВАТА НЕ НАМЕРИ НАРУШЕНИЯ

Не са констатирани съществени конструктивни нарушения, които застрашават сигурността на язовирните стени и съоръженията към тях в област Бургас, следствие на валежите.

БДЖ КУПУВА НОВИ ВЛАКОВЕ НА ТЪМНО, ТВЪРДЯТ ГРАЖДАНИ

Гражданската инициатива за обществен и релсов транспорт внесе до премиера Бойко Борисов искане за провеждане на обществено обсъждане на процедурата за закупуване на нов подвижен състав за БДЖ.

СИМЕОНОВ ПАК НАПАДНА МЕДИИТЕ, ДЪРЖАЛИ СЕ КАТО ИНФАНТИЛНИ ДЕБЕЛАЦИ

Вицепремиерът Валери Симеонов обвини медиите и в частност bTV и "Нова телевизия" за оставката на здравния министър Николай Петров.

ТОТОТО ДАВА НАД 10 МЛН. ЛВ. ЗА РЕКЛАМА

Българският спортен тотализатор е обявил обществена поръчка за пълно рекламно обслужване. От документите най-силно впечатление прави прогнозната стойност на поръчката, която е 10.8 млн. лв. без ДДС.

МЪЖЪТ, ПРЕБИЛ АКУШЕРКА, БЕШЕ ПУСНАТ ПОД ГАРАНЦИЯ

Обвиненият за побой над лекар от столичната АГ болница "Шейново" Владимир Стоянов беше пуснат под гаранция от Софийския градски съд, съобщава bTV.

ГЕН. КИРИЛ ВОЙНОВ: ДВАМА ДУШИ ОТГОВАРЯТ ЗА ЯЗОВИРИТЕ В БУРГАСКА ОБЛАСТ

Двама души отговарят за язовирите в Бургаска област. Тези двама души трябва и да ги инспектират. Това заяви ген. Кирил Войнов, бивш директор на Националната противопожарна служба.

АВТОБУСНАТА КАТАСТРОФА НА АМ "ТРАКИЯ" - ЗАРАДИ ПРЕУМОРЕН ШОФЬОР?

Заспал заради преумора шофьор или засичане от лек автомобил – въпросът какво се е случило късно снощи на АМ "Тракия", при 297 километър, близо до Ямбол, остава.

ДЕТСКИТЕ НАДБАВКИ ЩЕ ОБХВАНАТ ПОВЕЧЕ СЕМЕЙСТВА ОТ ДОГОДИНА

Детските надбавки ще обхванат повече семейства от догодина. Това предвижда проектът на бюджет на социалното министерство.

ЗАДАВА СЕ ХАОС - МВР ЩЕ ДЕРЕГИСТРИРА АВТОМАТИЧНО ПОВРЕДЕНИ КОЛИ

Прекратяване на регистрация - това заплашва всеки автомобил с повреда, която бъде установена при годишен технически преглед съгласно промени в Закона за движение по пътищата, предложени от ГЕРБ, които вече минаха на първо четене в парламента.

МОСКОВСКИ РАЗПОРЕДИ ПРОВЕРКА НА "ЮНИОН ИВКОНИ"

Министърът на транспорта Ивайло Московски разпореди незабавна комплексна проверка на транспортната фирма "Юнион Ивкони". Повод за спешните действия е снощният пътен инцидент с автобус на компанията, който се преобърна в канавка на магистрала "Тракия".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество