Новините: Най-важното за деня, 6 февруари

3988
Новините: Най-важното за деня, 6 февруари
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com събра за вас най-важното от днешния вторник (6 февруари).

ПЕЕВСКИ СЕ ЗАГРИЖИ ЗА МЕДИЙНАТА СРЕДА У НАС, ВНАСЯ ЗАКОНОПРОЕКТ

Депутатът от ДПС Делян Пеевски се загрижи за прозрачността на медийната среда в България. Заедно с колегите си Йордан Цонев, Хамид Хамид и Велислава Кръстева той е внесъл за обсъждане в Народното събрание законопроект за изменение и допълнение на Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения.

РАБОТОДАТЕЛИТЕ ВЕЧЕ НЕ ИСКАТ ОСТАВКАТА НА ПЕТКОВА, НЯМА ДА ИМА И ПРОТЕСТ

Работодателските организации се отказват от искането за оставка на енергийния министър Теменужка Петкова. Това стана ясно по време на брифинг на председателите на работодателските организации след среща с премиера Борисов в Министерски съвет.

ЗАЩО DOW JONES СЕ СРИНА ТОЛКОВА ЗРЕЛИЩНО?

Огромният по своите мащаби срив на най-популярния борсов индекс в света Dow Jones, който стана факт само в рамките на една официална борсова сесия, предизвика купища коментари и предположения защо се стигна дотук.

ЕРДОГАН ИДВА В БЪЛГАРИЯ ЗА СРЕЩА С ЛИДЕРИТЕ НА ЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пристига в България през март за среща с лидерите на ЕС. Ердоган ще се срещне с висши представители на Европейския съюз на 26 март във Варна.

ДЕВЕТ МЕСЕЦА ПО-КЪСНО КМЕТЪТ НА ХАСКОВО ПУСНА ПОРЪЧКА ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНО ВОДОСНАБДЯВАНЕ

С 9 месеца закъснение кметът на Хасково е пуснал обществена поръчка за допълнително аварийно водоснабдяване на града, въпреки наложителното му изграждане, предвид честите случаи на завишени нива на уран в питейната вода.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН ПРОКУРАТУРАТА МЪЛЧИ ЗА ИНЦИДЕНТА СЪС СИНА НА МОСКОВСКИ

Четвърти ден прокуратурата отказва да разкрие подробности около инцидента с моторна шейна в Пампорово, при който загина 4-годишният син на транспортния министър Ивайло Московски.

СТОТИЦИ МИЛИОНИ ИЗЧЕЗВАТ ОТ ПЕНТАГОНА, ДОКАТО ТРЪМП ИСКА ОЩЕ ПАРИ ЗА ОТБРАНА

Агенцията по логистиката на отбраната на Пентагона е "загубила" стотици милиони долари, сочи вътрешен одит на "Ernst&Young", една от водещите консултантски и одиторски компании в света. Докладът вижда бял свят точно когато президентът на САЩ Доналд Тръмп предлага увеличаване на военния бюджет.

ЛИЧЕН ЛЕКАР: НЯМАМЕ ВЕЧЕ СИЛИ

Ние нямаме вече сили. Средната възраст на личните лекари в страната е 59 години. Всеки от нас има някакъв капацитет и предел за това колко пациенти да приеме. Това заяви в интервю за bTV общопрактуващият лекар Петър Самарев.

СОЛОМОН ПАСИ: ЕС НЕ ИЗПЪЛНЯВА СВОЯ АНГАЖИМЕНТ КЪМ БЪЛГАРИЯ ЗА ШЕНГЕН

ЕС не изпълнява своя ангажимент към България , има определени страни-членки които пречат. Това каза в интервю за bTV бившият външен министър Соломон Паси.

РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ ЩЕ СТРУВА ОКОЛО 30 МЛН. ЛЕВА

За нас фокусът е върху парите, които биха отишли за референдум дали да ратифицираме Истанбулската конвенция. България има 11 области, които нямат кризисни центрове за жертви на насилие. Това коментира психологът Катя Кръстанова.

ЧЕРНОМОРИЕТО НИ Е МРЪСНО, КОЛКОТО НАЙ-ЗАМЪРСЕНИТЕ МОРЕТА В СВЕТА

Замърсяването на българското Черноморие с микропластмаса е сходно с това в Балтийско море и северозападното Средиземноморие - едни от най-замърсените водни басейни в света.

АВСТРИЯ: ПАРИТЕ ЗА ИЗТОЧНА ЕВРОПА ОТ ЕС ДА БЪДАТ НАМАЛЕНИ

Австрийският канцлер Себастиан Курц поиска орязване на някои програми в ЕС, най-вече плащания за страни от Източна Европа. Курц, чиято страна ще поеме председателството на ЕС през юли след България, заявява тази позиция в интервю за вестник Der Standart.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com