Новините: Най-важното за деня, 6 септември

6010
Новините: Най-важното за деня, 6 септември
Снимка: БГНЕС

Отбелязваме 133 от Съединението на България, според Великобритания Путин има основна вина за отравянето на Срипал, МОН ще разширява "бързата писта" за учители... Тези  и други новини събра редакционният екип на Actualno.com на празничния 6 септември. 

133 ГОДИНИ ОТ СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ

Съединението на България е актът на фактическо обединение на Княжество България и Източна Румелия през есента на 1885. То е координирано от Българския таен централен революционен комитет (БТЦРК).

8 СА ОБВИНЕНИТЕ СЛЕД АКЦИЯТА НА СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА ПРОКУРАТУРА ВЪВ "ВИНПРОМ КАРНОБАТ"

Според обвинението, всички осем са участвали в организирана престъпна група за продажба на акцизни стоки без бандерол, извършване на данъчни престъпления и пране на пари.

ВЕЛИКОБРИТАНИЯ: ПУТИН ИМА "ОСНОВНА" ВИНА ЗА ОТРАВЯНЕТО НА СЕРГЕЙ СКРИПАЛ И ДЪЩЕРЯ МУ 

На 5 септември британската прокуратура повдигна обвинение на двама руснаци, които са заподозрени за опита за убийство на семейство Скрипал.

МОН ЩЕ РАЗШИРЯВА "БЪРЗАТА ПИСТА" ЗА УЧИТЕЛИ

В момента човек може да стане учител по няколко начина. Класическият е след 4- или 5-годишно следване в педагогическа специалност в университет, или пък след изкарване на педагогически профил в рамките на друга специалност (филология, география, химия и т.н.), което носи педагогическа правоспособност.

ВЕЛИКИТЕ ДАНЪЧНИ ОТКРИТИЯ

Първо хотелите (Маринела), сега алкохолът - разработи се Специализираната прокуратура. И моментално направи впечатление ключова част от информацията по двата случая - събрани били доказателства за престъпна дейност (пране на пари) от 2008/2009 година до тази година!

ФРАНЦИЯ Е ГОТОВА ДА УДАРИ СИРИЯ, АКО СЕ ИЗПОЛЗВА ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ В ИДЛИБ 

Френската армия е готова да удари Сирия, ако бъде използвано химическо оръжие в правителствената офанзива за отвоюване на северната провинция Идлиб, съобщават от Ройтерс.

ОБЯВИХА ПРИЧИНАТА ЗА СМЪРТТА НА ДОЛОРЕС О'РИЪРДЪН 

Долорес О'Риърдън почина на 15 януари 2018 г. на 46-годишна възраст. Тялото ѝ беше открито във ваната в стаята на хотел Парк Лейн в Лондон

26% ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ ВЕЧЕ НЕ ПОЛЗВАТ FACEBOOK 

Изследването е проведено от края на май до началото на юни тази година, сред около 3 400 американски потребители на Facebook над 18-годишна възраст.

ЗАХАРОВА: УБИВАХМЕ, УБИВАМЕ И ЩЕ УБИВАМЕ ТЕРОРИСТИ В СИРИЯ 

Захарова подчерта, че ако не били военновъздушните руски сили, „сега въобще нямаше и дума да става за някаква защита за журналистите в Сирия“.

ВИЖТЕ И ХОРОСКОПА ЗА 7 СЕПТЕМВРИ

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com