Новините: Най-важното за деня, 8 юни

12138
Новините: Най-важното за деня, 8 юни
Снимка: БГНЕС

Поява на премиера Бойко Борисов в парламента за първи път от около година и още абсурдни обяснения за случая със застреляния Владимир Пелов. Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден, 8 юни.

БОРИСОВ: ОТИДОХ В РУСИЯ ДА ВИДЯ КАКВО Е ТРАСИРАЛ РАДЕВ - НИЩО

Това, което трасира президентът Радев, това постигнахме и ние. Аз отидох да видя какво е трасирано, а то не беше трасирано нищо. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на парламентарния контрол днес (8 юни). Той отговори на въпрос на депутата от БСП Антон Кутев за визитата си в Москва преди седмица. Част от репликите на Кутев при задаването на въпроса обаче провокираха гневна реакция от страна на Борисов.

ВЪТРЕШНИЯТ МИНИСТЪР: НА КОСЪМ БЯХМЕ ДА ХВАНЕМ ПЕЛОВ

Вътрешният министър Валентин Радев заяви пред журналисти, че МВР е било на косъм да хване избягалия престъпник Владимир Пелов в Ботевград, но ги изпреварили, предаде БНР. Той определи убийството на Пелов като малшанс.

ТЕМАТА "ТУРЦИЯ" СЕ ПРЕВЪРНА В РУБИКОН ЗА ЕКАТЕРИНА ЗАХАРИЕВА В ПАРЛАМЕНТА

Премиерът Бойко Борисов лично говори с турския президент Реджеп Ердоган на 26 март относно изказването му, че Кърджали е част от душевните граници на Турция. Борисов е получил уверение от Ердоган, че неговото изказване изобщо не представлява намек за външните граници на България. Това заяви външният ни министър Екатерина Захариева в отговор на въпрос на червения депутат Иво Христов, който нашумя с изказването си, че 80% от българите са дебилни.

НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ: ЩЕ ИМА НОВИ ИЗТРЕБИТЕЛИ ЗА АРМИЯТА, "АТАКА" ИСКА ДА СА РУСКИ

Парламентът одобри на първо четене многомилионните военни проекти за покупка на изтребители и бронирани машини, след като ГЕРБ, БСП и ДПС ги подкрепиха. Решението беше взето със 151 гласа "за", 7 "против" и 1 "въздържал се". "Обединени патриоти" също подкрепиха проектите, въпреки че от "Атака" ги оспориха по време на дебата преди гласуването, което остана за петък.

ПРОУЧВАНЕ: НАД ПОЛОВИНАТА БЪЛГАРИ НЕ ПЛАНИРАТ ПОЧИВКА ТОВА ЛЯТО

Над половината българи не планират да почиват това лято, сочат данните от проучване на "Галъп Интернешънъл" сред 1000 души, събрани в периода 13 - 17 април и 1 - 5 юни. Съгласно изследването, 54% от запитаните не планират да почиват. 44% казват, че имат планове да почиват, а 2% не дават отговор дали смятат да почиват или не.

ДИРЕКТОР ОТРЕЧЕ, ЧЕ ДЕТЕ СЪС СПЕЦИАЛНИ ПОТРЕБНОСТИ Е БИЛО СПИРАНО ДА ВЛЕЗЕ В ПЪРВИ КЛАС

Детето със специални образователни потребности е записано в първи клас на 32 СОУ. Това каза директорът на училището Нели Костова за Actualno.com. По думите ѝ разговорът с майката на детето, която твърди, че от училището не са искали да приемат сина ѝ, е бил с цел да се уточнят нуждите на детето, паралелката, в която то да бъде записано и да се избере класен ръководител, който да е подготвен да обучава дете със специални потребности.

ПАК ПРОТЕСТ В "МЛАДОСТ" - ЗАРАДИ ПРОЕКТ НА ЗАМЕСЕН В СКАНДАЛА С ИВАНЧЕВА ПРЕДПРИЕМАЧ

В средата на следващата седмица – на 13 юни, от 19:00 часа ще се състои пореден протест срещу изграждането на нова сграда в столичния район „Младост“. Протестът ще се състои в градинката зад бл. 320 в "Младост" 3, близо до кръстовището на ул. "Св. Преображение" и ул. "Ат. Москов".

ПАРТИИ ИНИЦИИРАТ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИНСТАЛАЦИЯТА ЗА ГОРЕНЕ НА ОТПАДЪЦИ В СОФИЯ

Формацията Политическа група 5, в която влизат общинските съветници на Глас Народен, Движение 21 и Зелените, иска референдум в София за новата инсталация за изгаряне на отпадъци.

ИД ВИЛНЕЕ В СИРИЯ: МАЩАБНО НАПАДЕНИЕ С 10 КАМИКАДЗЕТА

„Ислямска държава“(ИД) използва най-малко 10 самоубийствени атентатори в мащабно нападение срещу Албу Камал, при което те си върнаха части от източния сирийски пограничен град. Най-малко 25 правителствени и съюзнически бойци са били убити в офанзивата.

ТРЪМП ПРИЗОВА Г-7 ДА ВЪРНЕ РУСИЯ

Американският президент Доналд Тръмп се откъсна още повече от останалите лидери в Г-7, след като днес обяви, че групата трябва да престане да гони Русия. „Те изгониха Русия. Те трябва да я върнат обратно, защото тя ни трябва на масата за преговори”, каза той, преди да отпътува за срещата в Канада.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кой има имен ден днес, 27 април, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com