Новините: Най-важното за деня, 9 юли

2424
Новините: Най-важното за деня, 9 юли
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com събра за вас акценти във вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важното от днешния 9 юли.

ОКОНЧАТЕЛНО: КРАЙ НА ЗНАЦИТЕ ЗА КАМЕРИ ПО ПЪТЯ

От днес премахват пътните знаци, предупреждаващи за камери на пътя. Така шофьорите няма да знаят кога и къде ги снимат. Целта е водачите на МПС да бъдат превъзпитани и да не намаляват скоростта само за пред камерите.

За срок от един месец ще се отнема книжката на собственик, който допуска или предоставя управлението на моторно превозно средство на човек, употребил алкохол над 0,5 промила или наркотични вещества.

ЕРДОГАН ЗАПЛАШИ ДА НЕ ПОДПИШЕ ПАРИЖКОТО СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА КЛИМАТА

Турският президент Реджеп Ердоган заплаши, че страната му може да не ратифицира Парижкото споразумение за климата, говорейки в края на срещата на върха на Г-20 в Хамбург. "След тази стъпка, предприета от САЩ, позицията, която приемаме, може да се окаже сходна“, каза той, цитиран от AFP.

Той каза, че е казал ясно на френския президент Еманюел Макрон и германския канцлер Ангела Меркел: "Не се обиждайте, но няма да предадем споразумението в нашия парламент, докато обещанията, които са ни дадени, не бъдат изпълнени".

АСЕНОВГРАД ОТНОВО СЕ ВДИГА НА МАСОВ ПРОТЕСТ

От вторник (04.07.2017 г.) до вчера (08.07.2017 г.) продължиха мирните протести срещу нападението на деца гребци в Асеновград, но за днес, неделя, е насрочен масов протест, в който се очаква да вземат участие хора от цялата страна. Миналата неделя (02.07.2017 г.) в града бяха съсредоточени полицейски сили, които осигуряваха спокойното провеждане буквално през метри. Имаше жандармерия, водно оръдие, което така и не проработи.

НЕВЕРОЯТЕН КАТО МАЩАБ МАРШ ПОКАЗА, ЧЕ В ТУРЦИЯ ИМА ОПОЗИЦИЯ СРЕЩУ ЕРДОГАН

Маршът на справедливостта, който трая почти цял месец и в който участваха стотици хиляди души, стигна до Истанбул и поиска Турция да е светска държава.

ПОЖАР ПОВРЕДИ КРАНА НА ПАМЕТНИКА ПРИ НДК

Кранът, който трябваше да демонтира паметника „1300 години България” пред НДК, е изгорял тази нощ. Сигналът за пожара е подаден около 3,15 ч. Пожарът не е бил голям и е погасен бързо.

ИРАКСКИЯТ ПРЕМИЕР ОБЯВИ ОСВОБОЖДАВАНЕ НА МОСУЛ

Иракският премиер Хайдер ал-Абади обяви победа в "освободения" град Мосул, съобщи неговият офис след опустошителната почти 9-месечна битка срещу „Ислямска държава“. Абади "пристига в освободения град Мосул и поздравява героичните бойци и иракския народ за постигането на голямата победа", се казва в изявление на кабинета му.

ТРЪМП ПРИТИСНАЛ ПУТИН ЗА РУСКАТА НАМЕСА, ТОЙ ЯРОСТНО ОТРЕКЪЛ

"Притиснах президента Путин два пъти за намесата на руснаците в изборите", каза Тръмп след завръщането си от Европа, където се срещна с руския държавен глава за първи път. "Той яростно отрече. Аз вече дадох своето мнение“.

В пост в социалната мрежа днес Тръмп отбеляза oще, че е време за конструктивна работа с Москва, посочвайки, че неговият колега Владимир Путин "отрече яростно" твърденията за руска намеса в американските президентски избори през 2016 г.

ЗАХАРИЕВА И ДИМИТРОВ СЕ РАЗБРАХА ЗА ДОГОВОРА ЗА ДОБРОСЪСЕДСТВО

Разговорите, които се проведоха в България, преминаха в конструктивна атмосфера. Постигната бе база за компромис. Следващата крачка е пристъпване към консултации и вътрешносъгласувателни процедури.

ЛЕГЕНДАТА НА МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД УЕЙН РУУНИ НАПУСНА КЛУБА

Легендата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни официално се завърна в родния си клуб Евертън. Информацията за трансфера на английския национал бе потвърдена от „карамелите” днес. Контрактът на Рууни е за срок от две години, а сумата по трансфера му не се уточнява.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com