Областната управа в Стара Загора ще защитава Ески Джамия

18226
Областната управа в Стара Загора ще защитава Ески Джамия
Снимка: Starazagorastz.org/Actualno.com

Областната управа в Стара Загора ще отстоява твърда позиция в защита на публичния интерес и запазване собствеността на сградата на Ески Джамия на държавата.

Това казва главният юрисконсулт на Областна администрация Стара Загора – Ваня Панова, съобщиха от областната управа, предаде БГНЕС.

Мюфтийството поиска спиране на делото за джамията в Монтана

Главното мюфтийство, представител на мюсюлманското вероизповедание в България, е поискало спиране на делото за терена до джамията в Мон...

Апелативният съд на Пловдив на 11 април спря делото, заведено от Мюсюлманското вероизповедание за собствеността на Ески Джамия. Това, според Панова до голяма степен е очаквано, и обясни, че има висящ спор от съществено значение за изхода от делото.

Апелативният съд в Пловдив реши спиране на делото, тъй като друго изповедание обжалва решение на Софийски градски съд, с което ищецът се легитимира като правоприемник на старозагорската мюсюлманска вероизповедна община. "На заседанието на 11 април. Делото беше спряно заради жалба от Мюсюлманското сунитско-ханефитско изповедание, което претендира, че е наследник на мюсюлманските вероизповедни общини. Съдебният спор между Мюсюлманското сунитско-ханефитско изповедание и Мюсюлманското вероизповедание е на 13 юни в Апелативен съд София. Очакваме това дело, тъй като то е от съществено значение за спора относно собствеността на Ески Джамия и настоящото дело в Апелативен съд Пловдив, по което Областна администрация е ответник", обясни Ваня Панова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Отиде си именит пловдивски писател
Отиде си именит пловдивски писател

Големият пловдивски писател Здравко Попов ни напусна на 85 -годишна възраст. Тъжната новина за неговата кончина съобщи съпругата му - актрисата...