Опасно време: Зимата затвори проходи и гранични пунктове (ВИДЕО и КАРТА)

10514
Опасно време: Зимата затвори проходи и гранични пунктове (ВИДЕО и КАРТА)
Снимка: БГНЕС

Първият сняг предизвика неуредици по пътищата. За снегопочистване има временно ограничение по магистрални участъци, пътища. Зимата затвори временно някои проходи и ограничи пропускането през някои гранични пунктове. 

Actualno.com събра основната информация за ситуацията по пътищата и границата, като се позовава на данни от Агенция "Пътна инфраструктура", Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) и "Гранична полиция". 

Предупрежението на НИМХ

Днес в по-голямата част от страната е в сила жълт, оранжев и червен код за обилен снеговалеж. Жълт код важи за Северозападна и Югозападна България. Този код сигнализира, че времето е потенциално опасно. В областите Бургас и Варна кодът, който е в сила днес, е оранжев. Това означава, че времето е метеорологичните условия са опасни. Червен код за опасен снеговалеж е в сила за Североизточна България, което означава, че времето е много опасно.  ОЩЕ: Големи квартали в София останаха без ток

Изображение: НИМХ

Временно затворени пътища и магистрали

Движението по автомагистрала "Струма" в посока Перник е проходимо само за леки автомобили. Тежкотоварните МПС изчакват на място. 

Временно движението по автомагистрала "Хемус" в област Варна е ограничено за МПС над 12,5 т поради силен снеговалеж, за извършване на снегопочистване. 

Още снощи бе ограничено временно движението по автомагистрала "Тракия" в посока Пазарджик и обратно поради снегопочистване. Водачите изчакват на място в аварийната лента и се регулира от "Пътна полиция" и сигнализация. ОЩЕ: Цеков: Има пари за зимното поддържане (ВИДЕО)

Ограничено е движението по третокласната пътна мрежа в област Шумен за всички моторни превозни средства. Временно движението по път III-103 Роман - Мездра е ограничено за всички МПС поради паднали дървета. Пораи силен снеговалеж и намалена видимост временно е ограничено движението на територията на област Добрич за МПС над 12 т. АПИ препоръчва на леките моторни превозни средства да се движат с повишено внимание.

Паднали дървета на пътното платно са причина за временно ограничаване на движението по път III-7302 Смядово - Велики Преслав.

Затворени проходи

Временно се затваря проход "Шипка " в двете посоки, поради снегонавявания и паднали дървета. Съща е причината движението в прохода на "Републиката" да е временно ограничено за всички МПС.

Заради падналите дървета и поради снегонавяване в двете посоки е ограничено временно движението в "Троянския проход".

Временно движението по в"Ришки" проход  е ограничено в двете посоки поради аварирали тежкотоварни МПС на пътното платно. Движението се пренасочва по проход "Котленски"и се регулира от "Пътна полиция".

Съща е причината и за временно ограничаване на движението в "Ришки проход". 

Ограничава се движението на МПС над 12 тона в двете посоки с ремаркета и полуремаркета през проходите "Превала" и "Рожен" поради снеговалеж и снегопочистване.

Ситуацията на границата

Лошите метеорологични условия са причината временно да бъде преустановено пропускането на на товарни автомобили в посока Северна Македония.

На българо-румънската граница трафикът е интензивен на ГКПП "Видин", "Кардам", "Оряхово" и “Никопол“ за товарни автомобили на изход. ОЩЕ: Цеков за пътната поддръжка: Намираме се в капан

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Експерт: Пазаруването на козунаци онлайн крие рискове

Магазини BILLA ще посрещат клиенти и по време на Великденските празници

Прогноза за времето - 30 април 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 29 април 2024 г.

За поредна година Кока-Кола ХБК България стартира своята лятна стажантска програма

Над 100 младежи изследват бъдещето на природата във финалния семестър на Panda Labs нa WWF и Kaufland

Светлозар Желев: Нерде Ямбол, нерде Стамбул (ВИДЕО)

Времето утре - 30 април 2024 г.

Ръководството на АПИ с ново попълнение

Ето кога трябва да е готов Терминал 3 на Летище София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com