От "Стомана"-Перник оспориха доклад на "Софийска вода" и поискаха оттеглянето му

2864
От "Стомана"-Перник оспориха доклад на "Софийска вода" и поискаха оттеглянето му
Снимка: iStock/Guliver

Константин Стаменов, упълномощен представител на "Стомана", оспори доклада на "Софийска вода" в студиото на Нова телевизия.

Стаменов нееднократно изказа и възмущението си, че този доклад не е получен от тях по официален път и дори не са ги предупредили, че ще правят такъв доклад. От "Стомана" смятат дори да стигнат до съда, ако докладът не се изтегли. Според тях този доклад е писан от хора, които никога не са били на място и съдържа манипулативни внушения.

Министър Аврамова все още не знае колко точно и къде са течовете от яз. Студена

Министър Аврамова не можа да отговори ясно колко точно и къде са течовете от язовир Студена. Тя обясни колко анализи и допълнителни дей...

Припомняме, вечерта на Бъдни вечер МВР проведе спецакция в "Стомана" Перник заради кражби на вода. С багери и тежка техника униформени и прокурори влязоха в пернишкия завод.

Константин Стаменов обясни, че начинът, по който доклада за загубите на вода по мрежата на ВиК - Перник внушава, че "Стомана" краде вода, а това не е истина. Според доклада на "Софийска вода" - 80% от водата отива в "Стомана", а не в Перник. Стаменов прочете, че 290 л/с, т.е. 90% от потока към Перник се губи към индустриалната зона от клон 2:

"Ако се прочете, ще се остане с впечатление, че се отклонява много вода. В него пише, че 290 литра в секунда се подават в индустриалната зона в клон 2, а целият оток е 350 литра в секунда Този доклад е писан от човек, който не е стъпвал в Стомана", посочи той.

Директорът каза, че кранът, за който се сочи, че се излива вода, е сменен, а "Стомана" е на ограничителен режим. "Няма в "Стомана" вода за производствени нужди, а хората в Перник да са на режим", категоричен бе Стаменов.

За 4 години са установени почти 80 нарушения в завод "Стомана" - Перник

От 2013 година до момента инспекторите по труда са извършили 16 проверки в завод "Стомана" в Перник, констатирали са 79 нарушения. 69 о...

Водопроводите на ВиК - Перник действително минават през територии на "Стомана", но при всяка една авария от ръководството са викали и предоставяли достъп на аварийните екипи.

Още преди месеци те са водили и кореспонденция с ЕСО, тъй като този клон 2 минава в близост до електрозахранване на "Стомана", което създава достатъчно сериозен риск, а аварии по клона има много. Стаменов не отговори на въпрос, според него къде изтича водата, като репликата му беше: "При 70-годишни тръби, къде може да отива водата?".

Искаме "Софийска вода" да си изтеглят доклада или ще последват съдебни действия", заяви Константин Стаменов. Той посочи, че производството на "Стомана" е на ограничен режим още от началото на ноември месец, а промишлената вода от "Студена" им е спряна. Те по принцип получавали вода от преди пречиствателната станция. На въпрос дали получават вода от "Пчелина", Стаменов заяви само, че още преди 15 години са установени огромни загуби на вода заради дългото трасе.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Спецов с коментар след случая със заплашения служител на НАП

Почина режисьорката Мариана Евстатиева-Биолчева

Звуците от Антарктида оживяват в интерактивна фотоизложба на Моста на влюбените на НДК

Сдружение обвинява АПИ и МРРБ в лобизъм заради пътната маркировка у нас

Миньори и енергетици на автопротест в София

Митрополит Антоний: Трябва ни деен патриарх, защото обществото има нужда от светлина и опора

С над 200 км/ч: Шофьор се заби в багер на Околовръстното в София (СНИМКИ)

Експерт се надява новите влакове на БДЖ да са от това хилядолетие

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com