Отново облачно и дъждовно

9295
Отново облачно и дъждовно
Снимка: Gettyimages

През страната ще премине атмосферен фронт. На много места в Западна България ще завали и постепенно валежите ще обхванат и останалата част от страната.

Най-късно ще завали в Източна България, но през нощта срещу четвъртък валежите там ще са значителни, съобщиха от НИМХ.

По-значителни количества се очакват и на места в Централна и Южна България. През по-голямата част от деня ще духа слаб, в източните райони - умерен вятър от юг-югозапад и температурите там ще останат най-високи. След пладне вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще прониква студен въздух. Минималните температури ще са между са между 6° и 11°. Максималните ще са в широк интервал от 9° – 10° в северозападните райони до 17° – 18° в югоизточните райони.

Над планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд, над 2000 метра от сняг. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен югозападен вятър, който привечер ще се ориентира от запад северозапад и с него ще прониква студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, а на 2000 метра около 4°.

През по-голямата част от деня по Черноморието ще бъде облачно, но все още без валежи. Привечер ще завали, а през нощта срещу четвъртък на много места валежите ще са значителни, а по южното крайбрежие ще има и гръмотевична дейност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com