Паркинги с игрища в столичните квартали

6869
Паркинги с игрища в столичните квартали

Надземни паркинги на няколко нива, най-отгоре с игрище да се изградят в кварталите в София, планират от столичната община. Идеята е конструкциите да се проектират за по-крайните райони, както и на пазарите, обясни председателят на Транспортната комисия в СОС Радослав Тошев, предаде АСН.

По думите му обаче общината едва ли ще може да реализира идеята още тази година. Приоритет за кметството са буферните паркинги по станциите на метрото, които предстои да се пуснат с разширението на подземната железница тази година, подчерта Тошев.

От плана за развитие на транспорта в града, който се разглежда в комисиите на градския парламент, става ясно още, че в следващите пет години едва ли ще могат да се реализират предвидени 43 подземни паркинга в центъра. Според документа подземните терени за автомобили в центъра ще създадат предпоставки за повече задръствания. Решението е да се търси вариант за надземни паркинги в отдалечени от центъра райони, пише още в плана.

Освен това изграждането на подземните паркинги излиза много скъпо
. Според изчисленията за едно паркомясто ще трябва да се вложат 35 хиляди лева и съответно 3,5 милиона лева за сто места. Използването на подземните зони за автомобили ще намали и дела на градския транспорт.

Планира се за следващия зимен сезон вече да има и маршрутка, която да вози до Витоша, каза още Радослав Тошев. Новият маршрут ще бъде заложен в конкурсите на превозвачите след лятото. В момента се прави и анализ на линиите на градския транспорт и на довеждащите автобусчета до метрото, така че маршрутките да не дублират вече съществуващите линии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com