Павлова: Приключи запълването на дупките по АМ "Тракия"

1093
Павлова: Приключи запълването на дупките по АМ "Тракия"
Снимка: БГНЕС

АПИ приключи със запълването на отворилите се дупки по АМ „Тракия”. Това заяви на брифинг регионалният министър в оставка Лиляна Павлова.

Павлова разкритикува БСП относно това, че „в поредна пресконференция от днес раздуват балони и лъжи. „Продължават опитите да използват безплатно медийно време докато са в парламента, за да правят внушения. Темата е т.нар. „лунен пейзаж” по АМ „Тракия”, цени на винетки и т.н. Ако ползваме тяхната космическа терминология, мисля, че е време да приземят кораба и да се осъзнаят, защото фактите са видими”, подчерта Лиляна Павлова.

„Правителствата на ГЕРБ достроихме започнатите три магистрали, ремонтирахме пътища, спасихме забатачени от тях и включително и от кабинета „Орешарски” забавени магистрали. Да, отварят се дупки след зимата - на старите участъци на пътищата, тези, които не са ремонтирани от много години. Тези, които ремонтирахме, са в добро състояние. Никога не сме крили проблемите по пътищата”, посочи регионалният министър в оставка.

Павлова бе категорична, че ГЕРБ винаги са казвали, че пътищата трябва да са приоритет и са били техен приоритет. „Както е видно в рамките на своите години управление осигуряваме стотици милиони, за да можем да поправим, включително щетите от техните управления”, заяви тя.

„АПИ, в изпълнение на моето разпореждане, приключи със запълването на отворилите се дупки по АМ „Тракия”, където имаше такива. Направен е обход и всички стари участъци с отворени дупки са отремонтирани. По новоремонтираните и новоизградените участъци дупки няма. Усилията на АПИ продължават по основните направления на пътната мрежа всички дупки да бъдат запълнени със студена смес”, увери регионалният министър.

Павлова изрази надежда, че и служебният кабинет напролет ще направи всички необходими мерки.

Лиляна Павлова коментира и друга тема, която е била поставена днес от БСП във връзка с избора на изпълнител на АМ „Хемус”. „Още веднъж държа да подчертая, че АПИ избира своите изпълнители с открити обществени поръчки, ясни методики, съгласувани от Агенцията за обществени поръчки, чрез методика, която ясно дава финансовото изчисление на резултатите. Така че имаме и компетентни органи, които след обжалвания могат да се произнесат”, подчерта Павлова и допълни, че всичко друго било в сферата на фантазиите, популизма и на „опитите отново да се омаскарява името на държавата, правителството, МРРБ или АПИ”.

Тя е убедена, че БСП ще залагат само на опити за компромати, като част от предизборната кампания. ГЕРБ от своя страна, щели да продължават да водят позитивна кампания и щели да предлагат мерки как да надграждат постигнатото.

От друга страна Лиляна Палова заяви, че на днешното последното правителствено заседание кабинетът е  приел важно изменение в постановлението за Националната програма за саниране, в изпълнение на решението на НС, което беше обнародвано в Държавен вестник. „Актуализирахме постановлението на МС, в което се определят реда, методиката и правилата за изпълнение на Националната програма за саниране на многофамилни жилищни сгради. Програмата продължава, с днешното решение увеличихме ресурса до 2 млрд. лв., с които да продължи изпълнението на сградите, за които бяха преустановени обществените поръчки и за които изборът на изпълнител или сключването на договор беше временно преустановен до осигуряване на тези допълнително средства”, обясни Павлова.

Тя увери, че програмата трябва да продължи напред в годините. „Тъй като и вторият милиард е крайно недостатъчен за нуждите, които има в целия сграден фонд в страната. Това е стратегията ни и се надяваме в духа на приемственост тази програма да продължи”, изрази надежда тя.

Относно критики, че санирането не е качествено, а и е скъпо, Павлова заяви, че е имало „абсолютно политически клип за сградата в Трявна, който е бил циркулиран вчера”. „Днес наша проверка и кметът ни показа, че това, което беше показано, беше доста измислено. Навсякъде, където има случаи, а има такива, където има лошо качество, пропуски, възложителят в лицето на общината се намесва и за сметка на изпълнителя се отстраняват пропуските”, увери Павлова и подчерта, че гражданите трябва да сезират при случай на лошо качество, което да се поправи.

За цените на санирането, тя обясни, че всеки един кмет, като възложител на обществената поръчка, може да обоснове образуването на цената на квадратен метър. Не трябва да се правят спекулации и да се мери на кило, убедена е Лиляна Павлова. Тя заключи, че и тази тема се използва като предизборна пропаганда.

Регионалният министър в оставка пожела успех на служебния премиер Огнян Герджиков, както и на целия служебен кабинет. „Надявам се да работят в духа на приемственост, спокойствие и да организират едни честни и прозрачни избори”, каза Павлова. Тя смята, че хората са тези, които трябва да дадат оценка на управлението на кабинета „Борисов 2”. „Вярвам, че това, което изпълнихме за двете години, реализира целите, които си бяхме поставили в рамките на отделните политики”, изтъкна Лиляна Павлова.

Относно датата за провеждането на изборите, според нея, видимо се угодило на желанието БСП те да бъдат на 26 март.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 24 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com