Пласират и фалшиви десетолевки

4734
Пласират и фалшиви десетолевки
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Не само фалшиви двулевки са пуснати в оборот от мошеници, но и неистински банкноти с номинал 10 лева. За това алармираха от ОД МВР – Благоевград. Сигнал за парите - менте е подаден към 13,00 часа във вторник в петричката полиция, предаде Стандарт нюз.

По-рано клиент на бензиностанция в района на село Кулата е заплатил за зареденото гориво с десетолевка. Малко по-късно бензинджията разбрал, че банкнотата е фалшива. В резултат на незабавно проведени издирвателни мероприятия полицейски служители на РУ – Петрич са задържали 23-г. петричанин И.Н.

Пазете се! Има нови фалшиви банкноти от 2 лева

В Националния център за анализ към БНБ е регистриран нов тип неистински банкноти от 2 лева, емисия 2005 г., съобщават от Централната ба...

За случая е уведомена Окръжна прокуратура - Благоевград. въпросната банкнота е с добра имитация на основния защитен елемент – холограмната лента. Тя се проверява най-често от населението и касиерите. Оптическите ефекти в значителна степен наподобяват тези при истинските банкноти. Но при пипане с пръсти лесно се установява по-гладка и по-тънка хартия от оригиналната. Липсва е релеф в печатните изображения на лицевата страна на банкнотата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com