Плевнелиев за Анево: При неспазване на стандартите трябва да се носи отговорност

5989
Плевнелиев за Анево: При неспазване на стандартите трябва да се носи отговорност
Снимка: БГНЕС

Не можем да правим разлика между държавни и частни фирми, когато става въпрос за производство, всички те отговарят на едни и същи високи стандарти, по отношение на сигурност. Това заяви пред журналисти в Казанлък президентът Росен Плевнелиев, по повод взрива, избухнал вчера на полигон край Анево, предаде "Фокус".

"Когато тези стандарти не са спазени, стандарти за производство, стандарти за контрол, стандарти за боравене с взривоопасни вещества, трябва да се носи отговорност”, каза още президентът.

Ненчев за Анево: Не бих искал да нося отговорност за чужди грехове

От Министерството на отбраната отрекоха да носят отговорност за инцидента в събота, когато един човек загина и четирима бяха ранени при...

На въпрос, дали три години след инцидента в с- Лозен, община Стралджа, президентът е изпълнил обещанието си, направено в началото на тази година в Сливен, да предложи законодателни промени, Росен Плевнелиев отговори: "Обещах в месеца на политическите консултации да запозная политическите сили и да искам от тях решение. Свършил съм си работата. Гражданите на Сливен имат своите депутати от Сливен. Всеки един от тях има законодателна инициатива. Аз нямам. Правителството трябва да бъде питано, то има законодателна инициатива", каза той, цитиран от БНР.

"Нито НАТО ще напада Русия, нито Русия ще напада НАТО. Конфликт с Русия е невъзможен", коментира държавният глава, отговаряйки на въпрос дали споделя притесненията на редица западни политици относно вероятността от избухването на война между Русия и НАТО, предаде "Нова телевизия".

Държавният глава бе в Казанлък, където присъства на заключителното събитие от Празника на розата – Карнавално шествие.

 

Взривът в Анево е заради изтекъл срок на годност на боеприпаса и занижен контрол?

"Не се знае какъв е бил боеприпасът, който избухна в Анево. Колкото по-евтин е той, толкова повече печели фирмата. Не изключвам той да ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com