Понятието "криза" не е добре регламентирано у нас

9012
Понятието "криза" не е добре регламентирано у нас
Снимка: БГНЕС

Говорим за кризи, обаче в България понятието „криза” в закон е известно само във военно-политическа криза. Говорим за бедствие в страната, т.е има правна дупка. Понятието не е добре регламентирано в България. Това каза директорът на ГД "Пожарна безопаност и защита на населението" Николай Николов след откриването на Софийския форум за сигурност, информира "Фокус".

Според него може би трябва да се заговори за законодателно уреждане на това понятие, на действията на нашата страна при кризи, защото едно бедствие може и да не предизвика криза. По думите на Николов криза е нещо много голямо.

Йовчев се сравни с Дилма Русеф за кризата в КТБ

„Колкото Дилма Русев има вина за загубата на Бразилия от Германия, толкова и правителството има вина за състоянието на КТБ и респ...

На въпрос каква е подготовката на институцията за есенно-зимния сезон, шефът на пожарната коментира: „Ако прогнозата за по-топла зима се сбъдне, няма да има проблем в това отношение. За първи път по-сериозно ще бъде включено в структурите на Министерство на отбраната - Българска армия (БА)".

Двамата министри на отбраната и на вътрешните работи са уточнили тези детайли и в плановете за зимата при евентуални бедствени ситуации ще бъдат привличани те.

Комисар Николов заяви, че трябва да се отстранят предпоставките за възникване на бедствия. "Трябва да направим по-добра подготовка на населението и органите, които реагират на такива ситуации, да подобрим координацията между всички. Всичко това не може да стане без подобряване на нормативната уредба, включително и законодателната", добави той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com