Порожанов: Притежаваме потенциал за производство на качествена продукция

1219
Порожанов: Притежаваме потенциал за производство на качествена продукция
Снимка: БГНЕС

Модернизиране и опростяване на Общата селскостопанска политика след 2020, както и бюджетът за земеделие през следващия програмен период са сред основните приоритети на страната ни в сектор „Земеделие“ по време на българското европредседателството.

Това обяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов при среща с български и немски медии броени часове преди откриването на международното селскостопанско изложение "Зелена седмица" в Берлин. Тази година България е страна-партньор на изложението и представя в отделна палата традиционни храни и напитки.

ЕК вече работи по общия стандарт за изследване на качеството на храните

В момента се работи по единната методология, по която да се изследват храните, която е финансирана от Европейската комисия. Това заяви ...

За първи път България е страна-партньор на „Зелена седмица“ Берлин. Изложението е сред най-престижните международни форуми за храни и селскостопански продукти.

„Земеделието и преработвателният сектор на България притежават значителен потенциал за производство на качествена продукция с висока добавена стойност", заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, при откриването на „Зелена седмица“, най-престижното и водещо в света събитие за представяне на селскостопански продукти и продукти от хранително-вкусовата промишленост и градинарство.

Министър Порожанов почерта, че 2018 г. започва с много отговорности за България като председател на Съвета на ЕС и като страна-партньор на „Зелена седмица“.

„Модернизирането и опростяването на ОСП след 2020 г. и бюджетът за земеделие в рамките на следващата многогодишна финансова рамка са основните приоритети на Българското председателство в областта на земеделието. Изключително важни са и темите за нелоялните търговски практики, състоянието на международните двустранни и многостранни търговски преговори и ветеринарната област“, заяви още министърът, цитиран от Дарик.

Възобновяваме търговията с животни с Турция от началото на 2018 година

В началото на 2018 година България и Турция ще възобновят търговията с животни, която беше спряна преди 5 години. Това съобщиха на съвм...

„Основното послание на България към гостите на изложението е да се подчертае важното място на селското стопанство и на хранителната индустрия в икономиката на страната и спазването на стандартите за качество и безопасност“, каза още Порожанов.

Страната ни участва за 29-ти път в изложението, което тази година провежда своето 83-то издание.

62 фирми и 12 земеделски производители представят България. Традиционно страната се представя с национален щанд. Тази година като страна-партньор българските традиционни продукти ще бъдат представени в палата с площ от 1640 кв. м. с над 30 щанда. В изложението ще вземат участие 62 фирми и 12 земеделски производители, както и членове на различни асоциации и съюзи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

СЕМ: Открихме език на омразата в Алфа ТВ и СКАТ

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com