X
 
 

Последен протест срещу Гешев на "Правосъдие за всеки" в навечерието на изслушването на Цацаров (СНИМКА+ВИДЕО)

1020 3
Последен протест срещу Гешев на "Правосъдие за всеки" в навечерието на изслушването на Цацаров (СНИМКА+ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински
В навечерието на изслушването на Сотир Цацаров за поста председател на антикорупционната комисия се проведе протест в София на гражданското движение "Правосъдие за всеки".

Призивите са против избора на Цацаров и избрания за главен прокурор Иван Гешев.

Излезе указът за назначаването на Иван Гешев за главен прокурор

В Държавен вестник е публикуван президентският указ, с който Иван Гешев е назначен за главен прокурор. Това става три дни след като дър...

Протестът стартира в 18 ч. пред Съдебната палата. Пет от неправителствените организации в областта на правосъдието изпратиха писмо до Народното събрание, с което го уведомяват, че се отказват от законовата възможност да дадат становище и да зададат въпроси към кандидата за председател на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров. Аргументът им е, че според тях, този избор е предрешен.

"След Гешев ни готвят Цацаров, като втори главен прокурор, както се мотивира вносителят Емил Димитров - Ревизоро. Това прави от Прокуратурата и КПКОНПИ опасна симбиоза, която ще получи пълне контрол върху всичко в Държавата!

Всъщност идеята е Цацаров да остане истинският властелин на обвинението! Нямаме друг избор, освен отново да сме гневни и непреклонни. Протестът на свободните хора срещу мрака на олигархията, всевластната прокуратура и двамата главни прокурори, които ни готвят управляващите.. Да застанем в защита на Правото, независимия съд, справедливостта и достойнството ни като граждани на Европейския съюз. Отнемат ни държавата, отнемат свободата ни, отнемат бъдещето на децата ни...

Знаково име реши да напусне прокуратурата

Едно от известните имена в прокуратурата обяви, че напуска системата. Става въпрос за Андрей Янкулов, който беше зам.-вътрешен министър...

Нека покажем, че имаме силата и достойнството да се противопоставим и ще продължим борбата - това е, от което шайката на политолигархията най-много се страхува! Има смисъл да отстоим последната свободна територия на правовата и демократична държава на площада и да заявим искането си за конституционна реформа, касаеща устройството, статута и правомощията на Главния прокурор и Висшия Съдебен съвет. Събитието е отворено за подкрепа и включване като съорганизатори от всички желаещи граждани и организации", мотивират се демонстрантите.

Новоизбраният главен прокурор Иван Гешев коментира в Брюксел, че няма нищо против нови механизми на контрол на заемащия този пост, които са в интерес на българските граждани.

По думите му, главният прокурор не е "безотговорен и безотчетен". В Европейския парламент Иван Гешев участва в конференция за равносметката от 12-те години действие на Механизма за сътрудничество и проверка в България.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 4 дена Профил на трол?
  5 НПО-та с по 5 човека във всяка - ей ти едни бодри 25 протестъра. Точно тях трябва да слушат всички, няма как иначе.
 • НеГАТИВНО ОБЩЕСТВЕНО МНЕНИЕ-т.е. НПО и компания 2.1 НеГАТИВНО ОБЩЕСТВЕНО МНЕНИЕ-т.е. НПО и компания преди 3 дена Профил на трол?
  семеен протест...брадчеда Батко...БРАТКО...Аз, колелото ми и кучето СПАС...
  : 2 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 4 дена Профил на трол?
  милиционир главен прокурор = ФАШИЗЪМ