Правосъдният министър "успокоява": Няма да завърши бързо проверката на синдика за ТВ7

3408
Правосъдният министър "успокоява": Няма да завърши бързо проверката на синдика за ТВ7
Снимка: БГНЕС

Не очаквайте някакви бързи резултати за проверката на синдика и частния съдебен изпълнител на ТВ7, но такива ще има. Това заяви правосъдният министър Христо Иванов за проверката на синдика и на частния съдебен изпълнител на ТВ7 и има ли резултати от тази проверка, предаде репортер на БГНЕС.

"ТВ7 е подала жалба за частния съдебен изпълнител и за синдика, но тази проверка ще отнеме технологично време. Много е рано да се пита за резултати. В момента, в който има някакви резултати ще ви осведомя, но това ще отнеме няколко седмици. Не очаквайте някакви бързи резултати, но такива ще има. Възможностите на министерството са доста ограничени по закон. Ако установим нередности ще сезираме Камарата на частните съдебни изпълнители. Те ще поемат нещата оттам нататък", каза Иванов.

Правосъдната система

Правосъдният министър информира, че консултациите с различните парламентарни групи за промените в конституцията продължават. "Утре ще има среща, има и отделни срещи. Когато се стигне до конкретика ще има информация. Инициативата е парламентарна, аз участвам в подкрепяща роля спрямо парламентаристите", каза Иванов.

Отново Христо Иванов разкритикува ВСС като заяви, че съветът за пореден път е оставил толкова изключително важен съд, като Софийски апелативен съд (САС) без ръководство. "Изключително обезпокоен съм от това състояние. Не става дума за конкретните лица, а за това, че ако има корупция в СГС тя продължава и нагоре. Яви се човек, към когото никой от ВСС нямаше никакви забележки в това отношение и кандидатът отново не беше избран", коментира министърът на правосъдието.

Той изрази мнение, че оставянето на САС в това състояние на безтегловност и липсата на ясен отговор от страна на ВСС дали се бори систематично с корупцията, е изключително проблемно за България като цяло в европейски и институционален план. "Човекът, който излезе с негативни мотиви за Нели Куцкова, беше председателят на Комисията по дисциплина и професионална етика. Това е комисията, която трябва да се произнесе с яснота за съмненията за корупция в съда, за конкретните кандидати, ако е имало такива и за тази кандидатура", каза Иванов.

Правосъдният министър заяви и, че вместо да се дават интервюта по телевизията, е добре Комисията по дисциплина и професионална етика да започне да работи по-ясно и да дава по-голяма определеност има ли сериозна превенция на корупцията в съдебната система и носи ли се отговорност за това.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com