Предлагаме работа на 500 бежанци

31171
Предлагаме работа на 500 бежанци
Снимка: БГНЕС

500 бежанци могат да започнат работа в нашата страна. Това обяви в Пловдив министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов. По думите му това е заложено в една от програмите в националния план за действие по заетостта. Идеята е да предложим на тези, които имат статут на бежанец, възможности за изучаване на български език, мотивационно обучение и квалификаци, обясни министърът, цитиран от Стандарт нюз.

Според него обаче има проблем, свързан с квалификацията на бежанците, защото по-голямата част от тях нямат никакви документи. „Става дума да им дадем възможност, ако те желаят. Защото тяхното желание не е да работят, а да придобият статут на бежанец, което евентуално да им даде други права", добави социалният министър.

ООН: Не сме одобрявали центровете във "Враждебна" и "Военна рампа"

Върховният комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН) официално опроверга информацията, че е дал одобрение за центровете за бежанци във &b...

В Пловдив, където заедно със здравния министър Таня Андреева откри самостоятелен диализен център към Транспортна болница, Хасан Адемов съобщи, че коледните надбавки за пенсионерите ще станат ясни след 15-ти ноември.

От своя страна Таня Андреева обяви, че присъствието й на откриването на новия диализен център опровергава твърденията, че Министерството на здравеопазването води някаква скрита война с частните лечебни заведения. "Моето присъствие тук го опровергава. За мен е важно всички лечебни заведения да бъдат поставени при едни и същи правила за работа по отношение на качеството на медицинската услуга и обслужването на пациентите", каза министър Андреева.

В центъра към Транспортна болница ще бъдат обслужвани пациенти само по линия на здравната каса и без заплащане. Капацитетът е 150 места.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com