Предстои деветото издание на най-големия кариерен форум за българи с опит в чужбина - “Кариера в България. Защо не?”

12600
Предстои деветото издание на най-големия кариерен форум за българи с опит в чужбина - “Кариера в България. Защо не?”

Тази година, на 9 септември в Интер Експо Център София, сдружение “Тук-Там” и фондация “Идентичност за България” за 9 пореден път ще съберат на едно място над 80 топ работодатели и над 1200 кандидата с опит в чужбина.  За пета поредна година патрон на форум “Кариера в България. Защо не?” е Президентът на Република България - Росен Плевнелиев.

Най-големият кариерен форум се провежда под мотото “Ела и порасни с нас” и ще бъде основно насочен към млади специалисти и възможностите за развитие, които имат у нас, след като придобият опит зад граница. Регистрацията за участие за кандидати е безплатна и е вече отворена на сайта на инициативата.

Всяка година броят на участващите компании се увеличава, а над 90% от работодателите участват в няколко поредни издания. Компаниите-изложители са с разнообразен профил – от стартиращи компании до големи интернационални офиси в сферата на финансите, фармация, услуги, банки, храни и напитки, ИТ и бизнес, медии, НПО и други. Според работодателите, кандидатите с опит в чужбина често са по-отговорни, инициативни и адаптивни в българската среда.

Боян Юруков за Actualno.com: България предлага динамична среда за нови бизнес възможности

Боян Юруков от годините е сред най-известните блогъри у нас. Работи в сферата на информационните технологии. Въпреки че живее в Германи...

Присъствието на форума осигурява не само лична среща с работодатели в страната, но предлага платформа за споделяне на опит, контакти и идеи между кандидатите. По време на целия ден тече и семинарната програма с лекции, работилници, дискусии, където избрани лектори и професионалисти споделят опит на тема бизнес в България, професионално развитие и кариера и други. Посетителите могат да се възползват също от кариерни консултации и проверка на своята автобиография, както и да срещнат нови и стари приятели в специалните нетуъркинг зони.

Всяка година присъстват както хора, които вече са се върнали в България, така и такива, които в момента проучват възможностите на родния пазар. По данни от миналата година над 60% от кандидатите вече са се върнали в България, 21% са в чужбина и се колебаят дали да се върнат, а 18% са убедени, че ще се върнат.

Множество положителни истории започват с думите “на Кариера в България…”. Защото това е повече от кариерен форум. Организаторите споделят, че голямата цел е да съберат българи от цял свят, които имат обща цел - да бъдат у дома и да приложат наученото там обратно в страната ни, както и работодатели, които ценят опита в чужбина и показват с работата си, че в България има чудесни възможности за развитие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Централни хали отваря врати с ново градско пространство за култура, изкуства и наука

Времето утре - 16 май 2024 г.

Назначиха шестима заместници на и. ф. шефката на СРП

Сарафов пита ВАС може ли да се глобява работодател за неплатени заплати

Отиде си знаково лице на БНТ

Година по-късно: Върнаха книжката на шофьор, отнета заради фалшив положителен тест за дрога

Оперната прима Соня Йончева създава нова медия за култура в България

Избраха Райчо Райчев за "Мъж на годината" 2023

Само 22 плажа по Черноморието са отличени със син флаг за сезон 2024

На прага на избори 2 в 1: Как ще гласуваме на 9 юни?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com