Президентът Румен Радев ще посети авиобаза Граф Игнатиево

1543
Президентът Румен Радев ще посети авиобаза Граф Игнатиево
Снимка: БГНЕС

Днес (19 юли) в 10.30 часа президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще посети авиобаза Граф Игнатиево, където ще присъства на ритуала по откриване и освещаване на параклис „Св. Вмчк. Мина“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Параклисът „Свети Великомъченик Мина“ в авиобаза Граф Игнатиево ще бъде осветен на 19 юли 2018 г. в присъствието на Президента на Република България и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, по чиято инициатива храмът бе изграден.

8 пострадаха при верижна катастрофа между селата Граф Игнатиево и Труд

Общо 8 са пострадалите при верижната катастрофа на пътя между селата Граф Игнатиево и Труд. Това съобщи за Радио „Фокус“ &n...

Изпълнението на проекта стана със съдействието на дирекция „Вероизповедания“ към Министерски съвет и Пловдивска Света Митрополия.

Лично Негово Високопреосвещенство пловдивският митрополит Николай ще освети параклиса, посветен на Св. Великомъченик Мина.

Гости на церемонията ще бъдат още командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков, високопоставени лица от държавната администрация на президента, Областният управител на област Пловдив Здравко Димитров, командири на военни формирования и др.

Междувременно продължава инициативата на Командването на Военновъздушните сили за набиране на средства в подкрепа на семействата на загиналите пилоти от състава на 24-та авиационна база – Крумово. В нея се включиха голяма част от военнослужещите от авиобазите на ВВС. Част от мероприятията в нейна подкрепа включват и предлагането на авиационни фотографии, лично дело на военнослужещи от различни формирования.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com