Прокуратурата няма да се самосезира за антисемитското изказване на Мишо Шамара

20360
Прокуратурата няма да се самосезира за антисемитското изказване на Мишо Шамара

Прокуратурата няма да се самосезира за антисемитското изказване на рапъра Михаил Михайлов - Мишо Шамара, съобщи Правен свят, предаде Стандарт нюз.

На 31 юли в ефира на ТВ7 той нарече бившия финансов министър Симеон Дянков "най-некадърната еврейска гад", а изявлението му предизвика силна негативна реакция, обвинения в расизъм и публични призиви прокуратурата да се самосезира.

Шамара се извини за антисемитска реплика към Дянков

Рапърът Мишо Шамара, който пое ролята на лице на контрапротестите в защита на Пламен Орешарски, официално се извини за определението &b...

На въпрос на Правен свят от държавното обвинение уточниха, че в случая става дума за обида и засегнатото лице може да търси правата си в съда по частен път.

Реакция имаше от страна на организацията на евреите в България "Шалом", протестно писмо разпространи и Корман Исмаилов, но не като лидер на Народна партия "Свобода и достойнство", а като представител на "група български, турски, арменски, еврейски, ромски и други гадове".

Самият рапър Мишо Шамара се извини публично: "Дълбоко съжалявам и искрено си извинявам за неволно изпусната реплика по адрес на бившия министър Симеон Дянков. Това е груба грешка и никога повече няма да се повтори".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com