Психолог: На една добра дума родителите казват на децата си пет лоши

2581
Психолог: На една добра дума родителите казват на децата си пет лоши

30 деца, 1 възпитател – при такива условия всеки може да си изпусне нервите. Освен това, когато хората не са обучени както трябва, случаи с крещене и тормоз са често виждани. Това заяви психологът Иван Игов, коментирайки скандален случай в „Обеля”, при който на запис се чу как „лелка” крещи на малко дете и го „възпитава” с крясъци.

По думите на Игов особено тежки стават ситуациите през лятото, когато се формират смесени групи. В тази ситуация често нито „лелките” познават всички деца, нито децата познават „лелките”, добави Игов.

Щастливото семейство – с или без деца?

Наличието на деца понижава нивото на щастие в семейството. До този извод са стигнали американски учени, съобщи UPI.com Заключението ...

Даже нямате представа колко щети може да нанесе „възпитателен метод” с крещене например, подчерта психологът предаде Нова телевиизя. Той посочи, че в практиката си се е сблъсквал с доста случаи на фобии при възрастни, изградени точно в детска възраст. На една добра дума родителите в България казват пет лоши. Питал съм родителите – защо не кажете нещо хубаво, отговорът е – той си го знае, заяви Игов. Израстваме в такава среда и после предаваме същото на децата си, добави той.

Според Игов в нашата образователна система има изчерпване. Не напразно в много държави възпитатели и учители имат задължително по една година, в която почиват активно от работа с деца, минават курсове за квалификация, за да се успокои психиката, посочи психологът.

Припомняме, че след случая в "Обеля" лелката, която използваше възпитателни методи с крясъци като "Ти малоумен ли си? Не ми реви! Престани да си ядеш ноктите.", вече е освободена от работа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com