Първанов-Марин под прицела на нова комисия

3365
Първанов-Марин под прицела на нова комисия

Гласовете на 92 народни представители бяха достатъчна подкрепа за създаването временна комисия, която ще разследва фактите и обстоятелствата, свързани с действия и инициативи на длъжностни лица от органи на изпълнителната власт, както и на граждани, при и по повод помилване, опрощаване на несъбираеми държавни вземания, даване и възстановяване на българско гражданство и освобождаване и лишаване от него през периода януари 2002 г. – януари 2012 г.

Предложението е на лидера на РЗС Яне Янев и група народни представители.

Първанов и Марин помилвали брутален убиец

Пореден случай на помилване на убиец без причина от страна на Първанов - Марин беше представен в предаването "Факторът Кошлуков" по TV7...

"Както е известно, КС със свое решение от тази година обяви за противоконституционно решението на НС от 15 февруари 2012 г. за създаването на временна комисия за проучване не нормативните основания, фактите и обстоятелствата при помилване, опрощаване на несъбираеми държавни вземания и даване и възстановяване на българско гражданство и освобождаване и лишаване от него през периода 22 януари 2002 г. - 22 януари 2012 г. Мотивите за това са известни, но не може да се забрани на данъкоплатеца да знае какви са тези обстоятелства и факти и народното представителство не може да ги отмине", заяви вносителят.

БСП вижда истинската цел на комисията като злепоставяне на Георги Първанов
.

"Не ставайте заложник на този, който щеше да уволнява премиера Бойко Борисов - призова управляващите Любен Корнезов - Създаването на тази "нова" комисия е една законодателна шмекерия "ала Яне Янев". Тази комисия, която ни се представя, е един юридически фалшификат". Социалистите обмислят отново да атакуват комисията пред Конституционния съд.

За да участват този път в комисията, от БСП, ДПС и "Атака" настояха Яне Янев да не е неин председател. Номинацията му за председател беше оттеглена, така тя ще се оглавява от Юлиана Колева от ГЕРБ. Янев заяви, че предлага на свое място за член на комисията Емил Василев.

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com