Рашидов инспектира комплекса "Сердика"

3736
Рашидов инспектира комплекса "Сердика"

Днес министър Вежди Рашидов инспектира заедно с председателя на Комисията по културата и медиите в 43-тото Народно събрание Полина Карастоянова хода на консервационно-реставрационните дейности на Античния културно-комуникационен комплекс "Сердика".

По време на обиколката министър Рашидов увери народния представител Полина Карастоянова, че строителите правят всичко възможно, за да се спазят сроковете за приключване на заключителния етап от реализацията на проекта и се очаква в късната есен на 2015 г. разкритите археологически находки при строежа на метростанцията до ЦУМ да се превърнат в най-големия ни музей на открито, който ще бъде посещаван от хиляди туристи.

Двама министри и столичният кмет ще инспектират Ларгото

Министърът на културата Вежди Рашидов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и кметът на Столична общи...

Г-жа Полина Карастоянова поздрави министър Рашидов за създадената организация на обекта, при която се полагат всички необходими грижи за опазването, съхраняването и експонирането на уникалната археология на Ларгото. Тя особено много се впечатли от откритата през миналата седмица под столичното Ларго уникална късноантична мозайка от 4-5 век.

Министър Вежди Рашидов специално отбеляза, че дейностите по пълното разкриване, почистване и консервиране на уникалната древна мозайка ще могат да продължат и след като в късната есен тази година бъде изцяло завършен Античният културно-комуникационен комплекс "Сердика", който се реализира с европейско финансиране.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Кой става ротационен председател на СЕМ за 6 месеца
Кой става ротационен председател на СЕМ за 6 месеца

Габриела Наплатанова встъпва в длъжност от днес като временно изпълняващ длъжността председател на Съвета за електронни медии (СЕМ), предава...