Разработиха чатбот за Viber с информация за COVID-19

11867
Разработиха чатбот за Viber с информация за COVID-19
Снимка: Viber

Компаниите от Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST) продължават безвъзмездно да даряват дигитални решения в борбата с COVID-19. След като бе разработено мобилното приложение ViruSafe, сега бе създаден и чатбот помощник COVID-19Bulgaria, съобщават от организацията. Всички над 4 000 000 потребители на Viber в България ще могат да намерят най-актуална информация от достоверни източници за развитието на пандемията и предприетите от държавата мерки, както и съвети как да предпазим себе си и близките си от болестта.

Чатботът обединява на едно място статистика за заболеваемостта у нас, всички новини по темата, включително и запис на брифингите на Националния оперативен щаб за борбата с COVID-19. Неговата функционалност позволява и получаването на известия за публикувани актуални новини в реално време. В него всеки потребител може да си направи бърз онлайн тест на базата на най-често срещаните симптоми за потенциалния риск от COVID-19. Създателите на решението напомнят, че тестът не може да бъде интерпретиран като диагноза, затова при повишен риск той препраща към мобилното приложение ViruSafe или директен контакт с личните лекари. Интерактивното решение дава възможност и за изтегляне на мобилното приложение ViruSafe, което при констатиране на симптоми, въвеждани от потребителите, автоматично уведомява личните им лекари.

Ново мобилно приложение с амбиция да помага в борбата с коронавируса (ВИДЕО)

Създателите на ново безплатно мобилно приложение си поставят за задача чрез него да помогнат в борбата с коронавируса SARS-CoV-2 и боле...

Абонирането на потребителите за официалния български чатбот за COVID-19 може да се направи, като се потърси “COVID-19 Bulgaria” от основния екран на Viber. В края на март AIBEST се ангажира да дари 15 000 часа доброволен високоекспертен труд за дигитализирането на здравеопазването в България. Паралелно с това, асоциацията ще предостави анализ на трансформациите в бизнеса, публичния сектор и социалните системи, предизвикани от COVID-19 пандемията. Анализаторите на компаниите в AIBEST ще проследят, анализират и предоставят успешни практики и препоръки за промени на политики и нормативна уредба на база трансформациите в икономиката, пазара на труда, международните отношения и стратегическите за България сектори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

На места има добри условия за туризъм в планините

Какви са щетите от градушката в Садово и Първомай

Българчетата първи в Европа по пушене и пиене, е-цигарите са все по-популярни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com