Рекордни 37 оферти за обществена поръчка с пет пътни ремонта за 75,3 млн. лв.

8115
Рекордни 37 оферти за обществена поръчка с пет пътни ремонта за 75,3 млн. лв.
Снимка: АПИ

Рекорден брой (37 оферти) са получени в Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) за обществена поръчка с пет лота на обща стойност 75 274 443 лв. без ДДС. На рехабилитация подлежат общо 87.256 километра на територията на четири области, научи Actualno.com.

Три от петте обособени позиции са за почти 51 км от пътя между Чирпан и Симеоновград.

Обособена позиция с №1 (Лот 19) от нулевия километър на Чирпан е с обща дължина 15.220 км и е изцяло в територията на област Стара Загора. Прогнозната й стойност е 10 395 419 лв. За нея са подадени 11 оферти.

Втората позиция (лот 20) е за малко повече от 15 км и попада отчасти в териториите и на Стара Загора, и на Хасково. Индикативната й стойност е 9 052 406 лв., а офертите за нея са 9 на брой.

Третата позиция за пътя Чирпан-Симеоновград (лот 21) е за участък с обща дължина малко над 20 км в област Хасково. Максималната цена за нея е 11 537 544 лв., а подадените оферти са пет.

Следващите две позиции са за пътя Девин - Кричим на територията на областите Смолян и Пловдив.

Четвъртата обособена позиция (лот 22) попада изцяло в Смолянско. Участъкът е с дължина 21.193 км. Започва от девинското село Лясково и свършва точно на границата между Смолянска и Пловдивска област. Индикативната му стойност е 24 950 846 лв. Шест оферти участват в състезанието за спечелването му.

Петата позиция за същия път (лот 23) е за отсечка с дължина 15,3 км. Започва от границата на област Смолян и приключва в началото на град Кричим. Прогнозната стойност на обекта е 19 338 228 лв. Офертите и за него са шест.

Повече за кандидатите

Министрите утвърдиха над 500 млн. лв. за пътни проекти догодина

Правителството одобри увеличаване на утвърдения със Закона за държавния бюджет за 2017 г. максимален размер на ангажиментите за разходи...

Известната пътностроителна фирма „Трейс Груп Холд“ АД е подала оферти за всичките пет позиции. „Пътища Пловдив“ АД – също. Със самостоятелни оферти тя играе за първа и четвърта позиция. За трите други е в консорциум с със собственика си „Агромах“ ЕООД.

„Автомагистрали – Черно море“ АД кандидатства както самостоятелно, така и в обединение за различни позиции.

„ПСТ Груп“ е подала оферти за трите позиции на пътя Чирпан –Симеоновград.

„Пътностроителна компания ЕС БИ ЕС“ е в две различни обединения с оферти за две позиции.

„ИСА 2000“ кандидатства самостоятелно за една позиция и в обединение – за две.

Отпускат на Тетевен 1 млн. лева за ремонт на общинската пътна и улична мрежа

С постановление № 260 от 24 ноември 2017 година Министерският съвет одобри допълнителни разходи/трансфери за 2017 г. в общ размер 70 03...

Обединение между „Щрабаг“ ЕАД, полската „Страбаг Инфраструктура Полудние“ ООД и „Технопътстрой“ ЕООД е с оферти за първите три позиции.

Чуждестранна фирма сред кандидатите има и в обединението „Брилянт Смолян“. В него участват фирмите „Брилянт – Слънчев бряг“, испанската „КонтратасИнглесиас“ АД и „Алфа Адвайс“ ЕООД.

Сред кандидатите за смолянските участъци е фирма, чийто собственик стана известен с това, че провали три лота – за участъците между Смолян и Стойките през Пампорово и Превала,и за пътя Смилян – Рудозем заради дъмпингови цени.

Огромни усилия костваше след разваления договор да се проведе нова процедура и да се избере нов изпълнител, защото всеки етап от нея бе обжалван от стария, а парите бяха отпуснати по европрограмата „Регионално развитие“.

Става въпрос за „ПСК Виастрой“. Тя сега е в обединение с „Пътища“ АД и „Пътища и мостове“. Едноличен собственик на „ПСК Виастрой“ е фирма „Интегрални проекти“, а едноличен собственик на нейния капитал е Сашо Желязков.

Приключиха важните ремонти в Сливен

Приключи ремонтът на покрива на сградата на бившата „Популярна банка“, съобщиха от Община Сливен. За два месеца старата дър...

През 2011 г. консорциум „Родопи СЗВ 2011“ с водеща в него фирма „Пътстрой“ – Стара Загора на Сашо Желязков и варненската „Инжстройинженеринг“ ЕООД (и тя с оферта занастоящата поръчка – б.а.) спечелиха трите участъка на обща стойност 14 650 977 без ДДС.

Договорът обаче бе разтрогнат по искане на АПИ заради неизпълнение. След като срокът му бе изтекъл имаше извършени едва 10% от ремонтните работи. Последва дълга съдебна сага, в т. ч. и пред Арбитражния съд на Българската търговско-промишлена палата. АПИ спечели навсякъде споровете и получи правото да сключи нов договор с друг изпълнител. Това стана през 2015 г. и костваше огромни усилия на новоизбрания да изпълни обектите до края на програмния период – 2015 г. В противен случай щяхме да загубим еврофинансирането за тези обекти.

Всъщност реалният изпълнител на трите проблемни лота в Родопите на стойност 19,3 млн. лв. сега също е сред кандидатите да направят пътя между Девин и Кричим. Това е консорциумът от фирмите „Агромах“ и „Пътища Пловдив“.

В бързината да свършат работата навреме, се получиха пропуски в изпълнението на реконструкцията и рехабилитацията, заради които АПИ впоследствие поиска от тях да си ги отстраняват.

Таблица с участниците може да намерите ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Жълт код за проливни валежи и гръмотевици

Синдикатите излизат на протест пред Министерски съвет

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com